Kiracıların dikkatine, kiralar yarı yarıya inebilir! Kiracıya sürpriz haber geldi

Kiracıların dikkatine, kiralar yarı yarıya inebilir ! Kiracıya sürpriz haber geldi. Koronavirüs salgını ile birlikte kiracılar ekonomik sorunlardan dolayı kiralarını ödeyememiş, esnaflar kapalı dükkanlarının kiralarını ödemeye zorlanmıştı. Hukuki süreç sonuçlandı, kiracılara müjdeli haber geldi.

Kiracıların dikkatine, kiralar yarı yarıya inebilir! Kiracıya sürpriz haber geldi
Yayın Tarihi: 17.10.2020 12:05:00

Kiracıların dikkatine, kiralar yarı yarıya inebilir ! Kiracıya sürpriz haber geldi. Korona virüs salgını ile birlikte kiracılar ekonomik sorunlardan dolayı kiralarını ödeyememiş, esnaflar kapalı dükkanlarının kiralarını ödemeye zorlanmıştı. Hukuki süreç sonuçlandı, kiracılara müjdeli haber geldi.

Korona virüsün çıkması ile pandemi salgınından en çok etkilenen kişilerden biri de kiracılar oldu. Hem evde oturan kiracılar hem de esnaf olup kapalı dükkanının kirasını ödemeye mecbur bırakılan mağdur vatandaşlarımız bu dönem de çok etkilendi. Milyonlarca insan kiracı olduğu için kiralarını ödemeye çalışırken ekonomik olarak yıprandı. Korona virüsün ilk başladığı dönemlerde uygulanan zorunlu karantina ile pek çok kişi mağdur olmuşru. Kapatılan işyerlerinden dolayı pek çok vatandaş ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalmış ve çalışamamış bu yüzden maaş ödemesi alamamıştı, esnaf ise kapalı olan dükkanına kira ödemek zorunda kalmıştı.

Kafeler, restoranlar, sinema salonları, giyim mağazaları, perakende sektöründe hizmet verenler, esnaf lokantaları gibi pek çok alanda da dükkanların geçici süreyle kapatılmasıyla büyük gelir kaybı yaşamışlardı.


Bu zorunlu karantina döneminde dükkanı kapalı olmasına rağmen düzenli kira ödemesi yapan esnaf büyük gelir kaybı yaşamış ve çok zorluk çekmiştir. Bu süreçte en çok tartışılan konulardan biri de karantina döneminde ödenen kiralardı. Korona virüs döneminde yani pandemi salgını boyunca kira indirimi konusunda sonunda mahkeme emsal karar verdi. Pandemi süreci boyunca ödenen kiralar ile ilgili açıklamada bulunan Sözleşme Hukuku Uzmanı Umut Yeniocak; "Mahkeme, koronavirüs salgınının olağanüstü bir durum yarattığını ve bu durumdan etkilenen işyeri kiracılarının kira bedellerinde indirim talep etmesinin anlaşılır bir talep olduğunu kabul etmiştir. Bu gerekçeyle, kiracının dava süresince kirasını yarı oranda indirimli ödemesine izin vermiştir. Mahkemenin bu kararı, kiracının açtığı davanın güçlü hukuki dayanakları bulunduğunun ve dava sonunda büyük ihtimalle pandemi dönemi boyunca kira bedelinde indirim kararı verileceğinin habercisidir diyebiliriz" ifadeleri kullanarak kiracılara sürpriz haberi verdi.

Alınan bu kirayı yarı yarıya ödeme kararı ile kiracılar derin bir nefes aldı. Mağdur olan esnaflar bu karar kapsamında artık mahkemeye başvuruda bulunarak kira indirimi talep edebilecek ve mahkeminin kararına, sonucuna göre kirada yarı yarıya indirimli ödemeye gidebilecek.




 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR