Kiracıya 1000 TL Kira Yardımı Yapılıyor mu? Kira Yardım Kolaylık Geldi

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak zorluk yaşayan vatandaşlar arasında şüphesiz kiracılar da bulunuyor. Kiracılar, koronavirüs salgını nedeniyle kira borçlarını ödemekte zorlanırken Devletten de kira ödemeleriyle ilgili yardım bekliyorlar.

Kiracıya 1000 TL Kira Yardımı Yapılıyor mu? Kira Yardım Kolaylık Geldi
Yayın Tarihi: 29.05.2020 16:07:00

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak zorluk yaşayan vatandaşlar arasında şüphesiz kiracılar da bulunuyor. Kiracılar, koronavirüs salgını nedeniyle kira borçlarını ödemekte zorlanırken Devletten de kira ödemeleriyle ilgili yardım bekliyorlar. Vatandaşa Devlet tarafından bu süreçte birçok destek sunulurken ihtiyaç sahiplerine kira yardımı da yapılıyor mu? Sorusu yanıt arıyor. Devlet, 2020 yılında kira yardımlarına iki kategoride devam ediyor. Kentsel dönüşüm nedeniyle kira yardımı ödemesi Çevre ve ŞEhirciliK Bakanlığı tarafından ödenirken ihtiyaç sahiplerine kira yardımları ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ödeniyor. Bakanlık ayrıca 1000 TL sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriyor! Detaylar haberimizde sizlerle...

2020 yılında, yaşanan Koronavirüs salgını dolayısıyla pek çok sosyal yardım ödemesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ayni ve nakdi olarak sürmektedir. Bu yardımlar arasında, son dönemin en çok araştırılan sosyal yardımlarından biri de kira yardımıdır. Özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan yahut işten çıkarılan veya işveren olup işyeri kapanan kiracılar, kira yardımı ödemesiyle ilgili detayları araştırıyor. Kira yardımı yapılıyor mu? Kira yardımı için başvuru nasıl yapılır? Devlet kira yardımı ödemesi yapıyor mu? Başvuru nereye yapılır, başvuru şartları nelerdir? Gibi soruların yanıtları merak ediliyor. 

Devlet, 2020 yılında kira yardımlarına devam ediyor. Bu yıl Koronavirüs salgınından önce de ihtiyaç sahiplerine kira yardımları, Aİle, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde birçok kurum tarafından gerçekleştirilirken, Kaymakamlıklar bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat eden gerçek ihtiyaç sahiplerine de kira ve barınma yardımı ödemeleri yapılmaktadır. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da evi kentsel dönüşüme tâbi tutulan ev sahibi ve kiracı vatandaşlara kira yardımı ödemesi gerçekleştirmektedir.

KİRACIYA 1000 TL DEVLET DESTEĞİ ÖDENİYOR MU? BAŞVURU YAPILIR MI?

Koronavirüs salgını sürecinde milyonlarca kiracı, salgın nedeniyle ekonomik ilişkileri bozulduğu için kira borcunu ödemekte zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle de kiracılar tarafından kira yardımı ödemeleri araştırılıyor. Devletten 1000 TL kira desteği ödeniyor mu? 1000 TL kira yardımı ödemesi için başvuru nasıl yapılır? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birinci, ikinci ve son olarak üçüncü faz sosyal yardımlar çerçevesinde 1000 TL sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriyor. Ancak bu yardım sadece kiracılara yönelik bir yardım olmayıp toplumun geneline dönük tüm ihtiyaç sahiplerine yapılıyor. Bu nedenle Devletten 1000 TL kira yardım ödemesi gibi bir yardım bu süreçte bulunmuyor. Ancak siz de 3. faz Pandemi Sosyal yardım başvurusu yaparak eğer şartları taşıyorsanız Devletten 1000 TL sosyal yardım ödemesi alabilirsiniz.


KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılında kira yardımı ödemelerine devam etmektedir. 2020 yılı Kira yardımı için https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971 adresinden gerekli bilgileri alabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

DAR GELİRLİ AİLELERE KİRA DESTEĞİ

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde Dar gelirli ailelerin kira ve barınma ihtiyaçlarına yönelik sosyal yardımlar da bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde verilen kira sosyal yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi olan ailelere sağlanmaktadır. Sağlıksız koşullarda ve yaşanmayacak derecede "harabe" nitelikli yapılarda oturmak ve barınmak zorunda kalan ailelere, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve SYSD tarafından kira ve barınma yardımı yapılmaktadır. 

Kira yardımı başvurusu Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na bizzat yapılmalıdır. İhtiyaç sahibi kişi ve ailesi, SYSD'ye T.C Kimlik belgesi ile müracaat ederek fakir ailelere sağlanan kira yardımı için başvuruda bulunabilecektir. Başvurunuz esnasında, önceden muhtarınızdan aldığınız fakir belgesi de aranmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR