Kırmızı kodlu acil uyarı! İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, Çanakkale, Aydın için FELAKET geliyor

kavurucu yaz sıcakları Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor. Ancak bitti sanmayın daha kötüsü geliyor. Meteoroloji son dakika uyardı.

Kırmızı kodlu acil uyarı! İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, Çanakkale, Aydın için FELAKET geliyor
Yayın Tarihi: 21.08.2023 19:15:00

Meteoroloji ve afat son dakika uyarısı ile bir çok il için cehennem sıcaklarını duyurdu. İstanbul Bursa Balıkesir Bilecik Çanakkale Kırklareli Edirne İzmir Aydın Uşak listede. Milyonlarca vatandaşa tedbirli olun çağrısı yapıldı. Sıcaklıklar her geçen gün yükselecek termometre patlama noktasına gelecek. Meteoroloji genel müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı ve detaylar haberimizde…

Tüm dünya el nino hava sistemi nedeniyle son yıllarda farklı hava olayları yaşamaya devam ediyor. Türkiye’de ise temmuz Ayı’nın başından bu yana kavurucu sıcaklıklar etkili oluyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sıcaklık rekorları kırıldı. Temmuz Ayı’nın ardından ağustos ayı da beklentilerin üstünde bir şekilde sıcak geçti. Ancak daha kötü günler bitmedi. Havalar ne zaman serinleyecek sorusuna yanıt arayanlara meteorolojiden kötü haberler var. Yeni sıcaklık rekorları geliyor. Meteoroloji tarih vererek uyarı yaptı. Özellikle o illerde yaşayanlar dikkat sıcaklıklar yeniden rekor kıracak.

METEOROLOJİ’DEN YENİ SICAKLIK REKOR UYARISI

Havaların serinlemesini bekleyen vatandaşa Meteoroloji Genel müdürlüğünden kötü haberler var. Serin havayı hasret kalanlar için az önce son dakika uyarısı yapıldı. Meteoroloji genel müdürlüğü kötü haberi duyurdu. Çünkü sıcaklıklar düşmüyor tam tersine daha da yükselecek. Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan uyarılarda bu hafta boyunca bazı illerde sıcaklıkların 40°’ye kadar yükseleceği hatta üstüne çıkacağı bildirildi. Uyarı yapılan iller arasında İstanbul Balıkesir Bursa gibi batı illerde yer alıyor.


O İLLERDE 40°’NİN ÜSTÜ SICAKLIK BEKLENİYOR

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada özellikle güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının 40°’nin üstüne çıkacağı bildirildi. Kahramanmaraş Adıyaman Diyarbakır Mardin Batman Siirt Kilis Adana gibi illerde termometreler 40°’nin üstüne gösterecek. Ancak hava sıcaklığı ile birlikte etkili olan nem, hissedilen sıcaklığı daha da arttıracak.

ÖNLEM ALIN UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel müdürlüğü tarafından bazı illerde 42°’ye kadar yükselmesi beklenen hava sıcaklıkları ile ilgili yeni uyarı yapıldı. Meteoroloji uyarısında özellikle yaşlı kronik hastalığı bulunan ve çocukların sıcak havaya karşı tedbirli olmalarını istedi. Uzmanlar da sıcaklıkların yoğun olarak hissedildiği saat 11:00 ve 16 arasında bu durumda olan vatandaşların dışarı çıkmaması tavsiyesinde bulundu.
Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre beklenen son hava sıcaklıkları şöyle:





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR