Kış geliyor fatura yardımları başlıyor! Hemen başvurun!

Devlet tarafından dar gelirli ailelere yapılan fatura yardımları bu kış da devam edecek!

Kış geliyor fatura yardımları başlıyor! Hemen başvurun!
Yayın Tarihi: 16.10.2023 18:01:00

Kış kağıya dayandı vatandaşı fatura stresi sardı. Doğal gaz ve elektrik faturasını nasıl ödeyeceğiz bu kışı nasıl geçireceğiz soruları halkın göğsüne otururken güzel haber geldi. Fatura yardımları bu sene de devam edecek. Peki fatura yardımına kimler başvurabilecek?

Devlet tarafından dar gelirli ekonomik durumu kötü ailelere fatura yardımları bu kış da devam edecek. Özellikle kışın gelmesiyle doğal gaz faturaları vatandaşı en çok dğşündüren şeylerden biri. Vatandaşlar doğal gaz faturalarını nasıl ödeyeceklerini ne kadar geleceklerini şimdiden stres yaparak merak etmeye başladı. Havaların soğumasıyla doğal gaz ve elektrik kullanımının  artmasına günler kaldı. Faturaya zamlı olarak ne kadar yansıyacağı için şimdiden korkulu rüya oldu. 


Dar gelirli vatandaşlara biraz olsun rahatlatıcı bir haber geldi. Devlet tarafından verilen fatura yardım ödemeleri bu kış devam edecek. Buna göre dar gelirli ekonomik durumu kötü olan hanelere devlet tarafından doğal gaz ve elektrik yarıdmları yapılacak. Peki bu yardımlar ne kadar olacak ve neredn başvurulabilecek? Fatura yardımı almak isteyen vatandaşlar hem devlet tarafından hem de belediyeler üzerinden yardıma başvurabilecekler. Yapılan ödemelerin miktarları ise vatandaşın oturduğu bölgeye şehire göre değişiklik gösterecek.

İKİ YARI BAŞVURU YAPABİLECEKSİNİZ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan fatura destek ödemeleri aynı zamanda belediyeler tarafından da askıda fatura gibi projelerde devam edecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek olan bu maddi yardımların miktarları ise şehire ve bölgeye göre değişiklik gösterecek. Dar gelirli vatandaşlara verilecek olan bu yardım paketi vatandaşların kışı geçirmesi için yapılacak. Başvurular e-devlet üzerinden fatura yardımı olarak yapılacakken vaatndaşlar ayrıca oturduğu semtin belediyelerine de muhtarlıklar üzerinden fatura yardım talebinde bulunabilecekler. Bşavuruları uygun görülen dar gelirli hanelere semtlere ve şehirlere göre belirlenen maddi yardım ödemesi yapılacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR