Kısa Çalışma Ödeneği Neden Yatmadı? Bakan Açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son dönemde yaşanan dolandırıcılık olaylarının artmasından sonra İşkur Kısa çalışma ödeneği alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu!

Kısa Çalışma Ödeneği Neden Yatmadı? Bakan Açıkladı
Yayın Tarihi: 7.05.2020 14:13:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son dönemde yaşanan dolandırıcılık olaylarının artmasından sonra İşkur Kısa çalışma ödeneği alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu! Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, İşkur resmi kaynaklarından gelmeyen hiçbir SMS, bilgilendirme mesajı ve e-Posta'ya itibar edilmemesini istedi! Son dönemde özellikle Devletten sosyal yardım alan vatandaşlara sahte E-Devlet ve İşkur hesapları oluşturarak dolandırıcılık faaliyeti yürüten çeteler dadanmıştı! Bakan Selçuk'tan Kısa çalışma ödeneği alacak hak sahiplerine kritik uyarı! Detaylar haberimizde sizlerle...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, flaş açıklamayla Devletten kısa çalışma ödeneği alacak hak sahiplerini uyardı! Bakan Selçuk, başta kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanan hak sahipleri olmak üzere Devletten sosyal yardım ve değişik kalemlerde ödeme alacak vatandaşlara, son dönemde artan dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle uyarılarda bulundu. E-Devlet ve İşkur başta olmak üzere pek çok Devlet hizmetini birebir kopyalama ve kötü niyetli amaçlarla sahte olarak içerik hazırlayarak vatandaşları dolandırma niyetinde olan kişilerden gelen SMS, bilgilendirme mesajı ve E-postalara itibar edilmemesi Bakan Selçuk tarafından ifade edildi! 

Son dönemde Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan pek çok Devlet yardımı ve sosyal yardım başta olmak üzere, vatandaşın bankadaki parasına ve alacaklarına göz diken dolandırıcılar, sahte eposta ve iletişim kanalları ve web siteleri oluşturarak vatandaşın iletişim bilgilerinden, banka hesap bilgilerine kadar birçok kişisel veri mahiyetindeki veriyi çalıyor ve dolandırıcılık faaliyetleri yürütüyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı da yaptığı açıklamada vatandaşların kişisel güvenlikleri açısından, İŞKUR'un resmi hesapları dışında İşkur adına gelen e-posta ve SMS'lere itibar etmemeleri gerektiğini belirtti. Kişisel verilerini, banka hesap numaralarını ve diğer bankacılık şifrelerini, resmi kaynaklar dışında 3. kişilerle paylaşmamalarını istedi.

DOLANDIRICILAR BU KEZ DE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE GÖZ DİKTİ!


Son dönemde Koronavirüs salgını nedeniyle internetten sosyal yardımları araştıran iyi niyetli ve yardıma muhtaç vatandaşları gözüne kestiren dolandırıcılar, Kısa çalışma ödeneği için İşkur'un resmi internet sitesine erişmek ve İban bilgisi girerek ödeme almak isteyen vatandaşlara da dadandı! 

İşkur'un resmi internet sitesindeki bilgilerini ve İşkur'un resmi logosunu taklit ederek sahte mesajlar, web siteleri ve sosyal medyada (Facebook, Twitter, İnstagram) reklam oluşturan kötü niyetli dolandırıcılar, vatandaşları tuzaklarına çekiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da bu dolandırıcılara karşı vatandaşı uyararak kişisel bilgilerinin resmi kurum ve görevliler dışında 3. kişilerle paylaşılmamasını istedi. 

VATANDAŞ BU SİTELERDEN İŞLEMİNİ YAPABİLİR

Sadece www.turkiye.gov.tr, www.iskur.gov.tr ve www.ailevecalisma.gov.tr gibi resmi bağlantılardan bilgi alarak işlemlerinizi bu web siteleri üzerinden gerçekleştirmelisiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İşkur bünyesinde resmi internet siteleri dışında başka sitelere güvenilmemesi ve kaynağı kontrol edilmeden bilgilerin bu site ve kurumlarla paylaşılmaması gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR