Klima, Soğutma ve Serinleme Sistemleri

Bir klima satın alırken, yeni ünitenizin enerji verimliliğini dikkate almak önemlidir. Yeni klimaların çoğu eskilerine oranla daha fazla enerji verimi sunuyor olsa da, bu durum markadan markaya göre değişiklik gösteriyor.

Klima, Soğutma ve Serinleme Sistemleri
Yayın Tarihi: 11.06.2020 13:52:00

Bir klima satın alırken, yeni ünitenizin enerji verimliliğini dikkate almak önemlidir. Yeni klimaların çoğu eskilerine oranla daha fazla enerji verimi sunuyor olsa da, bu durum markadan markaya göre değişiklik gösteriyor. Bir klimanın enerji verimliliği SEER derecesi ile gösterilir. Klimanızın SEER derecesi 14’ten fazla ise Energy Star sertifikası olduğunu anlayabilirsiniz. Klima markaları arasında seçim yaparken, cihazın enerji verimliliği sunmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu durum, faturalarınızın daha düşük geleceği anlamı taşır. Enerji tasarruflu klimalar daha az enerji kullandığı için aylık elektrik faturanızın yüksek gelmesi önlenmiş olur. Bununla birlikte enerji tasarruflu klimalar, size daha fazla kontrol imkanı tanıyacak şekilde tasarlanmıştır. Bu tarz cihazların pek çoğu, hangi odaları serin tutacağınızı, programlamayı veya telefonunuzla herhangi bir yerden ayarlama yapmayı kolaylaştırır. Evinizde kaliteli bir klimanın bulunması, konut değerini de artıran bir başka faktördür. Örneğin, iş yerinizi veya evinizi kiraya vermeyi düşünüyorsanız, klima sayesinde kira bedelini de buna göre belirleyebilirsiniz. Eski ve verimsiz bir klima, sıcaklık dalgalanmalarına yol açabileceği için sağlığınızı ciddi yönde tehdit edebilir. Bu nedenle klimanızı bir yenisi ile değiştirebilir, serinlemenin ya da ısınmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Klimalar, evinizdeki hava kalitesini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda aile üyelerinizin de daha iyi nefes almasını destekler. İç mekan hava kalitesini yüksek tutan klimalar sayesinde, siz de teknolojinin sunmuş olduğu bu olağanüstü özellikten faydalanabilirsiniz. Doğru klimayı tercih ettiğiniz zaman çevreye de katkı sağlarsınız. Özellikle enerji tasarrufu sunan klimalar çevre dostudur. Karbon ayak izini azaltan bu modeller, daha az enerji kullandıkları için çevreye zarar vermez. Bu ürünler hem de zararlı kimyasallar üretmeyen özel bir soğutucu ile tasarlanmıştır.

Klima Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her ev veya işletme sahibi, harika ve konforlu bir ortam ister. Bu nedenle klimalar, ülkemizde en popüler cihazlardan biridir. Yapılan araştırmalara göre son yıllarda klimaların popülaritesi yüzde otuz beş oranında artış göstermiştir. Klimalar özellikle evinizi serinletmek istediğiniz zaman benzersiz bir fayda sağlar. Klima dışında evinizi soğutmak için tercih edebileceğiniz yüksek verimli bir cihaz yoktur. Aynı şekilde evinizi ısıtmak istediğinizde de klimaları tercih edebilir, güvenli bir şekilde soğuk havalardan korunabilirsiniz. Klimaların fiyatları değişkendir. Örneğin pencereye monte edilen küçük bir klima ile merkezi klimanın fiyatı farklılık gösterir. Burada önemli olan, gereksinimlerinizi karşılayacak bir cihaz satın almanızdır. Yüksek bir fiyata satın alınan ancak, odanızla uyum sağlamayan klima size fayda sağlamaz. Klima seçerken kaliteli bir markanın, odanızla uyumlu olan modelini satın almaya özen göstermelisiniz. Cihazı kullanacağınız odanın ölçüsünü belirleyip, doğru boyutta bir klimayı tercih edebilirsiniz. Daha büyük boyutlu klimalar küçük ünitelere kıyasla daha verimlidir. Fakat, soğutmanız veya ısıtmanız gereken alan miktarını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Alanınız küçükse, büyük boyutlu bir klima satın almanıza gerek yoktur. Odanızın metrekaresi büyükse, sizin için en ideal olan ürünler büyük boyutlu olanlardır. Örneğin, Samsung klima modellerinden odanızla uyum içinde çalışacak bir ürünü tercih edebilir, verimli ısınma ve serinleme elde edebilirsiniz. Güvenlikli ve sağlıklı bir ortam yaratmak için klima konusunda da doğru seçim yaptığınızdan emin olmalısınız. Tanımadığınız bir markanın ürününü satın almak yerine, olumlu yorumları bulunan, yüksek kaliteli bir klimayı tercih edebilirsiniz. Böylece sağlığınızı koruyabilir ve güven içinde klimanızı kullanabilirsiniz. Klima satın almadan önce, ürünün sessiz çalıştığından emin olmalısınız. Gürültülü bir şekilde çalışan klima, daha az verim sunar. Ayrıca klimanın gürültülü çalışma sistemi, ortamdaki kişileri rahatsız edebilir.


Doğru Klimayı Tercih Edin

Sıcak bir günde klimadan daha iyi bir şey yoktur. Kaliteli klimalar dijital göstergelere, zamanlayıcılara, uzaktan kumandalara ve hatta istenen sıcaklığı korumak için otomatik ayarlara sahiptir. Daha sessiz, enerji tasarruflu ve kurulumu-bakımı kolay olan klimalarla her mevsim konfor içinde bir yaşam sürmek oldukça basittir. Klima satın alırken hangi tip bir ürünü tercih etmeniz gerektiği konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. İhtiyacınıza uyum sağlayan klimayı seçerseniz, yüksek verim elde edersiniz ve cihazı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Pencereye monte edilen klimalar, elektrik kablosuyla çalışır ve kurulumu kolaydır. Pencerenizin boyutu ile uyumlu olmalıdır. Duvara monte edilen klimalar, estetik açıdan daha iyidir ve güvenlidir. Taşınabilir klimaları odadan odaya götürebilirsiniz. Kullanmadığınız dönemlerde ise cihazı kolay bir şekilde saklayabilirsiniz. Odanız için doğru boyutlarda bir klima satın almak istiyorsanız, BTU hesaplaması yapmanız gerekir. Odanız ne kadar büyükse ihtiyaç duyduğunuz BTU da o kadar yüksek olur. Birçok oda, toplamda 15 amper elektrik için derecelendirilmiş devrelere sahiptir. Klimanızı monte ettiğiniz alanda özel bir elektrik hattınız yoksa, maksimum 15 amperlik bir ürün satın almanız, en sağlıklı ve güvenlisi olacaktır. Bir klimanın ne kadar enerji verimli olduğunu anlamak için üretici firmanın BTU ve SEER verilerine bakmalısınız. Zamandan ve enerjiden tasarruf etmek ve en iyi klimayı satın almak için bilinen markalar arasından seçim yapmalısınız. Örneğin, tanımadığınız bir marka yerine Vestel klima satın aldığınız zaman hem yüksek performans hem de uzun ömürlü kullanım elde edersiniz. Yeni klimanıza karar vermeden önce enerji tasarruf sertifikalarına, cihazın filtrelerine, salınım deliklerine, uzaktan kumandasına, uyku moduna, zamanlama özelliğine, havalandırma kapasitesine, üretici firmanın sunduğu garanti süresine mutlaka dikkat etmelisiniz.

Klimada Bulunması Gereken Özellikler

Bir klimada aramanız gereken pek çok önemli özellik bulunur. Cihazın fanı, soğutulmuş veya ısıtılmış havayı odanın etrafında dolaştırır. Geniş hava akışı aralığı ve çoklu fan hızına sahip bir model seçmek, her zaman avantajlıdır. Çünkü bu özellik sayesinde odanız hızlı bir şekilde soğur. Aynı zamanda doğru sıcaklığa ulaşmak için cihazınız gürültüsüz bir şekilde çalışır. Klimanızın birden çok çalışma moduna sahip olması gerekir. Otomatik mod, odayı seçilen sıcaklıkta tutmak için gereken sıcaklığı otomatik şekilde seçer. Soğutma modu, odayı soğutup ısıyı içeriden dışarıya pompalar. Isı modu, odayı ısıtarak dışarıdan içeriye ısı pompalar. Nemlendirme modu, odanızın havasını nemlendirir. Biraz soğutma sağlar ancak bu, soğutma modu kadar değildir. Fan modu, soğutma veya kurutma olmadan hava üfler. Bu da hafif bir esinti sunar. Eko mod, güç tüketimini azaltır. Her markada bulunmayan bu çalışma modlarına da göz atmanızda fayda vardır. Bazı markaların ürünlerinde kişi algılama sensörü bulunur. Bu özellik sayesinde hava hareketi kişiye göre değişir. Odada kimse yoksa, ünite güç tüketimini azaltmak için eko moda otomatik olarak geçer. Ayrıca bu sensör sayesinde, ev boş olduğu zamanlarda klimanız saatlerce çalışmaz. Klimalar, alerjenleri, küfleri, bakterileri, kokuları ve tozları havadan uzaklaştırmak için özel bir hava sistemine sahiptir. Satın almayı düşündüğünüz klimanın hava filtresinin de kaliteli olması gerekir. Uzaktan kumanda, klima çalışma verilerini kolayca anlama imkanı ve uzaktan çalıştırma-durdurma kolaylığı sunar. Klimanızın uzaktan kumandasında bir LCD ekran olması ve bu ekranın yeterli boyutlarda olması önemlidir. Uyku modu, siz uykuya daldığınız zaman klimanızın uygun seviyede çalıştığı anlamına gelir. Siz de klimanızda bu özelliklerin olup olmadığını kontrol ederek, doğru klimayı seçebilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR