Koç ve Sabancı Libya'da Yarışacak

Libya'nın Trablus ve Bingazi şehirlerinde hizmet veren otobüsleri yenilemek adına geliştirilen projenin ihalesi için Koç'un Otokar ve Sabancı'nın TEMSA firmaları düşünülüyor.

Koç ve Sabancı Libya'da Yarışacak
Yayın Tarihi: 9.11.2017 00:30:00

Türk sanayisi yurt dışında başarıyla temsil edilmeye devam ediyor. Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar ile Sabancı şirketlerinden TEMSA Libya'da karşı karşıya gelecek.

Libya'da ulaşım için hala daha eski mini otobüsler kullanılıyor. Trablus halkı özellikle aşırı sıcak yaz aylarında bu otobüslerde mağdur olduklarını dile getiriyor. Trablus Belediye Başkanı Abdulrauf Beitelmal, Trablus ve Bingazi için hizmet veren otobüsleri yenilemek adına bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Abdulrauf Beitelmal, Libya Herald'a yaptığı açıklamada projenin planlanmasının bir yıl önce başladığını söyledi. Projenin hâlâ başlangıç ​​aşamasında olduğunu belirteren Beietelmal, ilk otobüslerin ne zaman Trablus'da görüneceğini ve hangi rotalara hizmet vereceği hakkında açıklama yapmadı.

Aynı zamanda Libya Başkanlık Konseyi de Trablus'da yeni bir nakliye şirketinin açılacağını söyledi. Ancak şirketin ayrıntılarını paylaşmadı.

Otobüs işletmesine ne kadar bütçe verileceği henüz belli değil. İhale için muhtemel adaylar arasında ise iki Türk firması bulunuyor. Otokar ile TEMSA'nın Libya'ya araç tedarik etmek için ihalede olması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR