Konut Kredisi Faizleri Yapılandırma Müjdesi! 5 Banka'dan Konut Kredisi Yapılandırma müjdesi

Konut Kredisi çok yüksek olan geçen yıl kredi çekenler için 5 Banka Konut Kredisi faizleri yapılandırma kararı aldı. Peki hangi bankalar Konut Kredisi faizlerini yapılandıracak. En ucuz Konut Kredisi faizleri hangi bankada yapılandırılıyor. İşte Konut Kredisi Faizleri yapılandırma haberi.

Konut Kredisi Faizleri Yapılandırma Müjdesi! 5 Banka'dan Konut Kredisi Yapılandırma müjdesi
Yayın Tarihi: 4.02.2020 12:40:00

Konut Kredisi çok yüksek olan geçen yıl kredi çekenler için 5 Banka Konut Kredisi faizleri yapılandırma kararı aldı. Peki hangi bankalar Konut Kredisi faizlerini yapılandıracak. En ucuz Konut Kredisi faizleri hangi bankada yapılandırılıyor. İşte Konut Kredisi Faizleri yapılandırma haberi.

2020 yılında bankalardan yapılandırma müjdeleri geliyor! Daha önce konut kredisi kullanan vatandaşlar yüksek faiz oranıyla kullandıkları konut kredileri için yapılandırma yoluna gidebilecek! Konut kredisinde yapılandırma fırsatı için 7 banka düğmeye bastı! Faiz oranlarını dolayısıyla da taksit ve toplam ödeme tutarlarını düşürecek konut kredisinde yapılandırma müjdesine dair tüm detayları sizler için hazırladık...

Vatandaş bir konut sahibi olabilmek için bankaya başvurup konut kredisi kullanıyor. Nakit finansmanı sağlamak için başvurulan konut kredisi, o günün şartlarıyla yüksek faizlerde yer almasına karşın son dönemde yaşadığımız gibi faizler hızla düşebiliyor. İşte bu durumda konut kredisi kullanan vatandaş, bugün konut kredisi kullanan bir vatandaşa göre daha yüksek faiz oranı ile konut sahibi olmuş oluyor! İşte tam bu noktada 7 banka harekete geçti ve konut kredisinde yapılandırma müjdesi için düğmeye bastı! Kredi kartı yapılandırma işlemi ile kalan kredi taksitleri yeniden hesaplanıyor ve güncel düşük faiz oranı ile ödeme planı oluşturuluyor. Böylece vatandaş yapılandırma yoluyla daha düşük taksitler ve daha düşük kredi ödeme tutarı ile ödeme yapmış oluyor.

2020 YILINDA HANGİ BANKALARDA YAPILANDIRMA YAPILIYOR?

Kalan konut kredisi borcu için yeniden hesaplama ve yapılandırma işlemi yapan bankalar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konut kredisini aşağıda sayılan bankalardan kullanmış olmanız durumunda, Bankaya müracaat ederek konut kredisinde yapılandırma işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. 2020 yılında Konut kredisi yapılandırması yapan bankalar:

- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- İş Bankası
- Halkbank
- Garanti BBVA
- ING Bank
- Yapı Kredi 


olmak üzere 7 bankadan oluşmaktadır. Bu 7 bankadan konut kredisi kullanan banka müşterileri, bankalarına tekrar müracaat ederek kalan kredi borçları için yapılandırma yoluyla yeni ödeme planları çıkarılmasını isteyebilecekler. 

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA İŞLEMİYLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Konut kredisi, vatandaşın ev sahibi olmasında finansman kolaylığı sağladığından ve yüklü meblağlar içerdiğinden faiz oranlarına her bankanın ayrı ayrı ve özel olarak bakılması gerekmektedir. Kredi çekilip taksitler halinde ödeme süreci başlayıp da ödemekte zorluk çeken vatandaşlara konut kredisi yapılandırma işlemi sağlanmaktadır. Ancak yapılandırma yapılırken konut kredisini kullanırken o döneme ait faiz oranlarıyla, mevcut bu gün yapılandırma yapacağınız dönemdeki faiz oranlarını karşılaştırmalısınız. Aksi takdirde yapılandırma işleminden daha zararlı çıkıp daha yüksek taksitler ve kredi borcu ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Konut kredisi yapılandırma işleminde unutulmaması gereken diğer bir husus ise yapılandırma işleminin en fazla 72 ay vadeye imkan tanıyor olmasıdır. 72 ay vadenin üstünde yapılandırma işlemi gerçekleştirilememektedir.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA İŞLEMİ MASRAFLARI NE KADAR?

Konut kredisinde yapılandırma işlemi için bankanıza başvuru yaptığınızda bazı masraf kalemleri ortaya çıkabilir. Örneğin dosya masrafları ve erken ödeme cezası gibi masrafları ödeyerek konut kredisinde yapılandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan bankadan bankaya değişik masraflar da bu süreçte ortaya çıkabilir. Bu nedenle bankanızla görüşmenizde tüm bu masrafları da yapılandırma öncesi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR