Konya'da Büyük Skandal! Süt Fabrikasından Skandal Görüntüler. Firma Durumu Nasıl Değerlendirdi?

Konya'daki bir süt fabrikasında skandal görüntüler ortaya çıktı. Bakanlık konuyla ilgili ne dedi? Görüntüleri ortaya çıkan kişi kim? Firma kapatıldı mı?

Konya'da Büyük Skandal! Süt Fabrikasından Skandal Görüntüler. Firma Durumu Nasıl Değerlendirdi?
Yayın Tarihi: 7.11.2020 12:00:00

Konya'daki bir süt fabrikasında skandal görüntüler ortaya çıktı. Süt fabrikası çalışanı, süt kazanının içine girip banyo banyo yaptı. Skandal görüntülerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ve görüntülerin çekildiği firma açıklama yaptı.

SÜT KAZANINDA BANYO YAPTI. SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER YAĞDI

Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında, skandal görüntüler ortaya çıktı. Fabrikada çalışan bir kişinin, süt kazanının içine girerek banyo yaptığı görüntüler başka bir çalışan tarafından kaydedildi. Görüntüler, TikTok'ta paylaşıldı. Tepki çeken görüntülerin Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği açıklandı.

Fabrika Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı üzerine kapatıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, fabrikadaki görüntülere dair soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında skandala sebep olan Emre S.ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur Turgut polis tarafından gözaltına alındı.

 Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanununun 185'inci 'İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir' maddesi doğrultusunda işlem yapılacağı açıklandı.


TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDA GELEN AÇIKLAMA

Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin söz konusu skandal olay ilgili şu açıklamayı yaptı: ''Bugün maalesef bizi de üzen bir olay. Sosyal medyada yayınlanan bir süt toplama ünitesinde bir kişinin süt banyosu yapmasıyla ilgili görüntü vardı. Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin de talimatıyla buraya denetime geldik. Gıda denetim ekiplerimizle birlikte denetimimizi yaptık. Sosyal medyada yayınlanan yeri tespit ettik. Bununla ilgili dört konuda işlem yapacağız. Birincisi, insan sağlığını riske soktuğu acil durumlardan dolayı 5996 Sayılı Kanununun 41'inci maddesinin 'e' bendine göre faaliyetten men cezası uygulayacağız. İkincisi 13 bin 934 lira para cezası uygulayacağız. Üçüncüsü, kişilerin sağlıklarını riske soktuğu için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak. Dördüncü olarak da var olan sütlerin imhası ve işletme onay belgelerinin iptali şeklinde uygulama yapacağız. İşletmeyi bugünden itibaren faaliyetten menediyoruz. Onay belgelerini iptal ediyoruz ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Konya'daki üretilen sütlerin bu şekilde heba edilmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz.''

FİRMA KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Skandal olayın yaşandığı firmadan konuya ilişkin açıklama geldi. Firma, videodaki şahsın iş sözleşmesinin iptal edildiğini ve gerekli yasal işlemleri başlattığını ifade etti.

Firma yetkililerinden gelen açıklama  şu şekilde: "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yetkili firmadan, ''Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Bu bir komplo gerçekten. Hızla yükselen bir itibarımız vardı. Bu itibar karşısında ciddi anlamda rakiplerimiz bu organizasyonu yapmışlar ve bu organizasyon çerçevesinde de bunun sosyal medyaya sızdırılmasını sağlamışlar. Gördüğümüz bu. Ciddi anlamda komplo. Görüntülerde süt olduğu söyleniyor. Bizim mevcutta kullandığımız dezenfektan türü. Burada temizliğimizi yaparken akşam yapılan bir organizasyon. Yaklaşık olarak, 30- 35 saniye bir görüntü var. Görüntüyü çekenler iş arkadaşı; ama birileri tarafından güdülendiğini düşünüyoruz.''açıklaması geldi.
Firma olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olaya sebebiyet veren kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığını ifade etti.
 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR