Korona virüs döneminde en çok tuvalet kâğıdı zamlandı; akıllı telefonlar yüzde 25 ucuzladı!

Korona virüs Türkiye genelinde ortaya çıkmasının ardından en çok fiyat artışı tuvalet kağıdı, kahve makinası, kağıt havlu gibi ürünlerde oldu! Ancak akıllı telefon ya da elektrik süpürgesi gibi ürünlerin ise fiyatlarında düşüş gözlendi!

Korona virüs döneminde en çok tuvalet kâğıdı zamlandı; akıllı telefonlar yüzde 25 ucuzladı!
Yayın Tarihi: 25.04.2020 21:03:00

Korona virüs Türkiye genelinde ortaya çıkmasının ardından en çok fiyat artışı tuvalet kağıdı, kahve makinası, kağıt havlu gibi ürünlerde oldu! Ancak akıllı telefon ya da elektrik süpürgesi gibi ürünlerin ise fiyatlarında düşüş gözlendi!

Tüm dünya üzerinde etkisini gösteren korona virüs yani Covid-19 ile birlikte dünyanın her tarafında gıda sektöründe perakende satışlarında büyük artış ile karşı karşıya kalındı. Ancak bu artış bazı kategorilerin de yükselmesine neden olmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Korona virüs sebebiyle Türkiye’nin dört bir yanında pek çok ürüne zam geldi. Aynı zamanda bazı elektronik ürünler ise ucuzladı.

Çamaşır suyu 4. Sırada Yer Aldı!

Son ayların verilerine göre; şubat ve nisan ayları arasında e ticaret kanallarında en çok fiyat artan ürünler arasında tuvalet kâğıdında fiyat artışı yüzde 19,4 oranın da görüldü. Aynı zamanda yüzde 15,4 ile kahve makinası yerini aldı. Yüzde 13,6 ile kâğıt havlu bulunurken yüzde 11,1 ile çamaşır suyu dördüncü sırayı alarak dikkatleri üzerine çekti. Korona virüs sebebiyle her şeyin üzerine zam gelmesi birçok kişiyi etkisi altında bıraktı. Böyle bir zorlu süreçte böylesine bir zam beklenmiyordu. Yüzle 7 ile bebek bezleri en çok fiyatların artışına sebep olarak beşinci kategoride yerini aldı.


Yüzde 35 Oranında Bilyonda, Yüzde 23 oranın Tuzda Zam!

Korona virüs öncesinde bulyon fiyatı 31 TL iken zam gelmesiyle birlikte 43 TL’ye yükseldi. Böylelikle yüzde 35 oranın da zam gerçekleşti. Aynı zamanda ikinci olarak en büyük fiyat artışı ise 3,5 TL’ye kadar yükseldi. Yüzde 23 artışla birlikte 4,4 TL’ye tuz fiyatları ulaştı. Üçüncü sıra da ise önceki fiyatı 11,3 TL olan dış ağız suları yüzde 13 artış göstermesiyle birlikte 12,7 TL’ye yükseldi. Sürekli her şeye zam gelmesinin ardından 4,1 TL olan cipsler yüzde 12lik bir artık ile 4. TL’ye çıktı. Makarna, un, margarin ve piliçlerin fiyatlarında da yüzde 10 artış göstermesiyle birçok kişi tarafından tepki almaya sebep oldu.
Yetişkinler için hijyen ürünleri, çamaşır suları ya da mutfak eşyaları gibi ürenler için de yüzde 8 artış görüldü. Aynı zamanda gazlı içecekler, saç boyaları ve kireç önleyici gibi ürünlerde de yüzde 7 oranın da zaman gelmesinin ardından tabii ki de gazsız içecekler ve yağ kir sökücülerde de yüzde 6 artış ile büyük zam geldi. Böylelikle birçok zam gelmesiyle birlikte vatandaşlar büyük olumsuz etkiler ile karşı karşıya kaldı.

Akıllı Telefonların Fiyatlarında Düşüş!

Günümüzde market ürünlerde fiyat artışı gözükmesiyle birlikte ortalama akıllı telefon kategorisinde yaklaşık yüzde 2,3 düşüş gözlendi. Özellikle son zamanlarda en çok dikkat çeken elektrikli süpürge kategorisi oldu. Bu kategoride yaklaşık yüzde 2,7 oranın da düşüş gösterildi. Aynı âmânda akıllı telefonlarda pek çok modelinde ise yaklaşık yüzde 25’e varan indirimler vatandaşların dikkatini çekti.

Korona virüsün Türkiye de etkisinin devam etmesiyle birlikte birçok sektör olumsuz olarak etkilendi. Olumsuz etkilenen sektörler arasında Elektronik eşya saten gruplar da yer alıyor. Fiyatlarında düşüş gözükmesiyle birlikte vatandaşlarında dikkatini çekti. Ancak her ne kadar elektronikte düşüş gösterse de market ürünlerinde pek çok ürün tavan yaptı.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR