Korona virüs uyarılarına uyanlara 760 TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın!

2020 yılı içerisinde Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen felaketler sonucunda korona virüs salgın hastalığı gündemimizde ki yerini alması ile beraber ön plana çıkmaktadır. Bu zorlu süreç içerisinde ücretsiz izine çıkmak

Korona virüs uyarılarına uyanlara 760 TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 18.08.2020 22:41:00

2020 yılı içerisinde Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen felaketler sonucunda korona virüs salgın hastalığı gündemimizde ki yerini alması ile beraber ön plana çıkmaktadır. Bu zorlu süreç içerisinde ücretsiz izine çıkmak zorunda kalan ya da işten ayrılmak zorunda kalan bireyler için kısa çalışma ödeneği ya da işsizlik ödeneği destekleri sunularak gündemimizde ki yerini alıyor. Bu zorlu süreç içerisinde kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamalarının sona erdirilmesinin ardından yeniden normalleşme sürecine adım atılmasının ardından müjdeli haber geldi. Normalleşme desteğinin sunulacağı açıklanması ile beraber pek çok çalışan işçi için yapılan destek ödemesi aylık 760 TL olarak belirlenmesi ile beraber ön plana çıkılmaktadır.

İstihdamın artış göstermesi amacıyla günümüzde yapılan düzenlemeler ile birlikte pek çok vatandaşımız bu fırsatları değerlendirmek istemektedir. Böylelikle turizm sektörü için uygulanmaya başlanması ön görülen bu fırsatlar dâhilinde pek çok vatandaşımız için büyük fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Aynı zamanda bazı sektörlerin halen olumsuz olarak etkilenmesi sebebiyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanabileceği açıklanmasıyla beraber de müjdeli haber verilmesi ile ön plana çıkılmaktadır. Bu kapsamlar doğrultusunda yapılan açıklamalar dâhilinde yeni düzenlemeler gündemimizde ki yerini almasıyla pek çok vatandaşımızın dikkatini çeken olağanüstü fırsatlar kapsamında bulunmaktadır. Kısa çalışma ödeneğini son bulan bireylere yapılacak olan destekler dâhilinde normalleşme desteği sunulacağı bildirildi. İşte konuya dair ayrıntılar…

YENİ DÜZENLEMELER AÇIKLANDI! İŞTE AYRINTILAR…

Korona virüs ile mücadele dönemi sonrasında zor süreç içerisinde bulunan bireylere kısa çalışma ödeneği sunulmasının ardından yapılan açıklamalar dâhilinde yeni düzenlemeler gündemimizdeki yerini alıyor. Kısa çalışma ödeneği sona eren sektörler için normalleşme desteği sunulacağı bildirilmesiyle beraber pek çok vatandaşımız bu olanaklardan yararlanmak istemektedir. Yapılan açıklamalar dâhilinde işçi başına normalleşme desteği için sunulacak destek ödemeleri 760 TL olarak açıklanarak pek çok vatandaşımız bu olanakları değerlendirebilecektir. İşte yapılan yeni düzenlemeleri dair belirlenen önemli unsurlar…
  • Kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamasından faaliyetine yeniden dönenlere; üç ay süreyle "normalleşme desteği" verilecek. Bu kapsamda çalışanların ücretlerinin asgari ücrete kadar olan kısmından kesilen sosyal güvenlik primlerinin işçi ve işveren payları, üç ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Bu rakam işçi başına aylık 760 TL’ye denk geliyor.
  • Normalleşme desteğinin süresi kanunda üç ay olarak belirlenmekle birlikte Cumhurbaşkanı, sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak altı aya kadar uzatabilecek. Normalleşme desteği kapsamında yapılacak maksimum ödemenin 12 milyar liraya ulaşması bekleniyor.
  • TBMM’de kabul edilen kanun uyarınca da işten çıkarma yasağı da 17 Ağustos’tan sonra her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilecek. İşveren, yasak süresince ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık dışında iş akdini feshedemeyecek.
  • Belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, hizmet alımları ile yapılan işlerin sona ermesi hâlleri istisna kabul edilecek. Bu durumlarda iş akdi sona erdirilebilecek.
  • İşten çıkarma yasağı döneminde işveren, işçileri ücretsiz izne çıkarabilecek. Ücretsiz izne çıkartılan işçiye, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan aylık 1.168 TL net ödeme yapılacak.
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR