KOSGEB 60000 TL ile 370000 TL Arasında Kredi Duyurusu

Ülkemizde kendi işini kurmak isteyen birçok vatandaş bulunmaktadır. Bu kişilerin çoğunun oldukça iyi bir fikri veya girişimciliği bulunsa da sermaye yetersizliğinden kendilerine iş yeri açamamaktadırlar.

KOSGEB 60000 TL ile 370000 TL Arasında Kredi Duyurusu
Yayın Tarihi: 4.08.2020 21:44:00

Ülkemizde kendi işini kurmak isteyen birçok vatandaş bulunmaktadır. Bu kişilerin çoğunun oldukça iyi bir fikri veya girişimciliği bulunsa da sermaye yetersizliğinden kendilerine iş yeri açamamaktadırlar. Yıllardır binlerce belki milyonlarca kişi bu sıkıntıyı çekse de KOSGEB yıllardır bu kişilerin yardımına koşmaktadır. İş teri açmak isteyen ya da işini büyütmek isteyen herkesin yardımına koşan KOSGEB esnafın daima yanındadır. Kuruluşu yaklaşık 1900’lere dayanan bu kuruluşu yaklaşık 1900’lere dayanan bu kurum ilk başlarda sanayiyi desteklemek adına kurulmuştur. Yani ilk gayesi daha büyük iş yerlerini desteklemek ülkenin o yıllarda bulunduğu zor durumlardan ötürü imalatı arttırmaya fayda sağlamaktı. Ancak zamanla ülkenin durumu değişiklik göstermesi ile KOSGEB’de etki ağını arttırmış ve yavaş yavaş daha küçük iş yerlerini desteklemeye başlamıştır.

KOSGEB ilk yıllarda biraz da ülkenin durumu sebebi ile verdiği hibe düzeyini 50000 TL ile 100000 TL arasında tutmuştur. Yıllarca birçok işletmeye, şirkete hizmet veren KOSGEB etki ağı genişledikçe verdiği hibe düzeyinde de farklılık göstermiştir. Zamanla farklı işletmelere yani daha küçük işletmelere yönelmeye başladıkça ve günümüzün şartları değişkenlik gösterdikçe hibe düzeyini epey arttırmıştır.

KOSGEB şuan günümüzde 60000 TL ile 370000 TL arasında hibe desteği vermektedir. Son zamanlarda artan girişimci sayısı ile KOSGEB hem daha fazla kişiye destek vermeye başlamış hem de hibe desteğini epey arttırmıştır. Genç girişimcilerin en büyük dayanağı olan KOSGEB ülke genelinde ticaretin üretimin artmasını ilerlemesini sağlayan öncü kurumlardan biridir. Her ne kadar girişimcilere büyük oranda destek verse de girişimcilerin yanında başka yerlere veya kişilere de destek vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Başta KOBİ’ler olmak üzere bunun yanında AR-GE çalışmalarına ve laboratuvar hizmetleri gibi birçok alana da daha destek vermektedir.


KOSGEB KREDİ BAŞVURU DETAYLARI

KOSGEB kredisi maalesef herkes alamamaktadır. Alabilmek için gereken şartların sağlanması gerekmektedir. İlk olarak bireyin 18 yaşından bir T.C vatandaşı olması gerekmektedir ve daha önce KOSGEB kredisi almamış olması gerekmektedir. Krediye başvuru yapmadan önce veya krediye başvurulduğu süreçte herhangi bir işyerinde sigortalı olarak çalışıyor olunmaması gerekmektedir. Son olarak hiçbir terör örgütü mensubu veya destekçisi olunmaması gerekir. Bu şartlar sağlandığı takdirde KOSGEB hibesine başvuruda bulunmak mümkündür.

 KOSGEB kredisine veya hibesine başvurmak için gereken şartlar bu kadar ancak kredinin çıkma olasılığını arttırmak için bilinmesi gerekenler vardır. Bilinmediği takdirde kredinin çıkması epey zorlaşacaktır. KOSGEB NACE kodları adında bir husus vardır. Açılmak istenen işyerinin bu kodlar içerisinde bulunması gerekmektedir. Bu NACE kodları iş yeri tiplerinin belirli kodlarla sınıflandırılmaktadır. Açılmak istenen iş yerinin bu kodlar arasında olması gerekmektedir. Girişimcilik konusunda bir dayanağın olması gerekmektedir. Yani KOSGEB kurumunun buna inanması için girişimcilik konusunda sertifika alınması gerekmektedir.

Özellikle uygulamalı girişimcilik online eğitiminin sertifikası alınmasının büyük etkisi olacaktır. En önemli yerlerden biri şudur İş yeri sahibi yeri kendi sermayesi ile açar KOSGEB iş yeri sahibine sonradan destekte bulunur. Bu sebeple bu konuda dikkatli olmak gerek yoksa hayal kırıklığı yaşanabilir. KOGEBİN düzenlediği geleneksel girişimcilik programına katılım sağlamak büyük avantaj sağlayacak hatta iş yeri el verirse ileri destek programı çok daha iyi olacaktır. Son olarak projenin KOSGEB jürisi tarafından kabul edilebilmesi için en önemli detay şudur: Sunumun eksiksiz yapılması gerekmektedir. Sunumda yapılacak herhangi bir eksiklik adayın kabul edilip edilmeyeceğini büyük oranda etkileyecektir hatta büyük ihtimalle jüriler tarafından hayır cevabı alacaktır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR