KOSGEB Yazılım Geliştirme Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB’den yazılım geliştirme desteği verilmekte olup verilen en yüksek miktar 50 bin Türk Lirasıdır.

KOSGEB Yazılım Geliştirme Desteği Nasıl Alınır?
Yayın Tarihi: 8.03.2019 16:18:00

50 bin Türk Lirası geri ödemesiz bir destektir. Yazılım geliştirme desteğinde toplamda 150 bin Türk Lirası destek verilmekte olup bu desteğin 100 bini geri ödemelidir. Yazılım geliştirme programının ar-geye dayanması gerekmektedir. Ar-ge projeleri haricinde yazılım geliştirme desteği inovasyon alanında da verilmektedir. Ar-ge ya da inovasyon haricinde başvurusu yapılan yazılım geliştirme destekleri için KOSGEB kredi vermemektedir.

KOSGEB KOBİGEL 2019

Yazılım geliştirme desteği veren KOSGEB’in alt projesi olan KOBİGEL programı aracılığı ile yazılım geliştirme desteği almak isteyen kişiler KOBİGEL programına da başvuru yapabilmektedir. KOBİGEL’e yapılan başvurularda hibe ve kredi miktarları artmaktadır. 2018 yılı için KOBİGEL başvuruları 22 Haziran itibariyle bitmiş olup 2019 başvuruları açılacaktır. KOBİGEL programına başvuru yapıldığı takdirde girişimci adayına 300 bin Türk Lirası geri ödemesiz destek verilebilmektedir. Ayrıca 700 bin Türk Lirasına kadar da geri ödemeli kredi başvurusuna bulunulabilmektedir.

KOSGEB Yazılım Desteği Başvuru Şartları


KOSGEB yazılım desteği projesine bir işletme olarak başvurulabileceği gibi en fazla 5 işletme ile de başvuru yapılabilmektedir. Küçük ve orta ölçekli 5 adet işletmenin bir araya gelerek yazılım desteğine başvuru yapmalarına izin verilmektedir. 5 işletme bir araya gelerek başvuru yaptıkları takdirde geri ödemesiz miktar 50 bin Türk Lirasından 300 bin Türk Lirasına çıkmaktadır. KOSGEB yazılım desteği alabilmek için öncelikle KOSGEB’in desteklediği sektörler arasında yer alıyor olmak gerekmektedir. Daha önceden KOSGEB almamak da aranan şartlar arasında bulunmaktadır. İşletmenin KOBİ sisteminde kayıtlı olması da istenen şartlar arasındadır.

KOSGEB’in Desteklediği Alanlar

KOSGEB’in yazılım desteğine başvurabilmek için öncelikli şartlardan biri KOSGEB’in desteklediği sektörler arasında yer almaktır. KOSGEB belli sektörlere destek sağlamakta ve küçük işletmelerin gelişmesi için maddi destek vermektedir. KOSGEB’in desteklediği sektörleri şu şekilde sıralayabiliriz,
  • Madencilik ve taş ocakçılığı altında bulunan tüm maden işleri
  • Elektrik ve doğal gaz üretimi ve dağıtımı ile ilgili olan sektörlerin içinde buhar ve iklimlendirme çalışmaları yürüten oluşumları
  • Su temini sağlayan sektörleri ve atıklar ile ilgili faaliyetleri
  • İnşaat sektörü dahilinde; bina inşaatından kara ve demir yolu inşasına kadar olan kapsamlı inşa faaliyetleri
  • Perakende ticaret sektörü dahilinde taşıt onarım faaliyetleri
  • Ulaştırma ve depolama sektörü
  • Konaklama sektörü dahilinde yiyecek, turizm ve hizmet faaliyetleri
  • Bilgi sektörü kapsamında iletişim ve yayımcılık faaliyetleri
  • Finans sektörü kapsamında sigortacılık faaliyetleri
  • Bilimsel ve teknik sektör kapsamında mesleki faaliyetler ve mühendislik ve danışmanlık hizmetleri
  • İdari destek hizmeti kapsamında müzik materyallerinin kiralanmasından diğer eşyaların kiralama ve destek faaliyetleri
  • İmalat sektörüne dahil olan gıda imalatı, hayvancılık, meyve ve sebze yetiştiriciliği gibi tarım işlerini içeren faaliyetleri
  • Kültür ve sanat sektörü dahilinde; eğlence ve spor başta olmak üzere tüm kültürel faaliyetleri
  • Diğer hizmetler bağlamında ise iletişim araçları, onarım, düzenleme faaliyetleri KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasında bulunmaktadır.
KOSGEB Nedir?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan KOSGEB, birçok işletmeye destek vermektedir. KOSGEB’in birçok amacı bulunmak ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişerek ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak öncelikli hedefler arasında yer almaktadır. KOSGEB, KOBİ’lerin geliştirilmesi için de çalışmalar yürüten bir kurum haline gelmiştir ve bünyesinde hizmet veren birçok birim bulunmaktadır. Bunların yanı sıra KOSGEB makina desteği de sunmaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR