KOSGEB'ten 50 Bin TL Hibe Müjdesi! Geri Ödemesiz 50 Bin TL Almak için İşte Şartlar

Kosgeb, kendini işini kurmak isteyenleri 2020 yılında da desteklemeye devam ediyor. İş kurmak ve istihdam olanağı yaratmak isteyen vatandaşlara KOSBEG'den hibe ödeme yapılıyor.

KOSGEB'ten 50 Bin TL Hibe Müjdesi! Geri Ödemesiz 50 Bin TL Almak için İşte Şartlar
Yayın Tarihi: 21.08.2020 22:40:00

Kosgeb, kendini işini kurmak isteyenleri 2020 yılında da desteklemeye devam ediyor. İş kurmak ve istihdam olanağı yaratmak isteyen vatandaşlara KOSBEG'den hibe ödeme yapılıyor. 50 bin TL'ye kadar KOSGEB hibe kredileriyle ilgili araştırmalar da sürüyor. Bir işverene bağlı olarak çalışmaksızın kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlara KOSGEB'ten 50 bin TL hibe kredinin detaylarını bu haberimizde sizler için hazırladık...

Kosgeb, 2020 yılında da hibe kredi programlarına devam ediyor. Bir işverene bağımlı olarak çalışmak istemeyen ve kendi işinin patronu olmak isteyenlere KOSGEB 2020 yılında 50 bin TL'ye kadar hibe (geri ödemesiz) kredi veriyor. Özellikle yaşanan Koronavirüs pandemisi sürecinde normalleşme ile birlikte ekonomide çarklar daha hızlı dönmeye başlamışken kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara destek KOSGEB'ten geliyor. Peki 50 bin TL KOSGEB geri ödemesiz - hibe kredi nasıl alınır? Kimler bu hibe destekten yararlanabilir? 

İŞYERİ AÇANA KOSGEB'TEN 50 BİN TL HİBE (GERİ ÖDEMESİZ) KREDİ DESTEĞİ!

KOSGEB, 2020 yılında işyeri açan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar hibe kredi desteği sunuyor. KOSGEB'in en çok başvurulan desteklerinden birisi olan KOSGEB destekleri, Küçük ve Orta ölçekli işletmeler için adeta can suyu oluyor. Ancak KOSGEB her işletme için bu kredi desteğini işletmiyor. KOSGEB'ten 50 bin TL hibe kredi desteği için bir takım şartların taşınması gerekiyor. 

Şartları taşıyan vatandaşlar, iş yeri açmak istediklerinde KOSGEB'ten 50 bin TL'ye kadar teşvik alabiliyor. Ayrıca KOSGEB'te birçok hibe para desteği programı bulunuyor.

GELENEKSEL GİRİŞİMCİ DESTEĞİ İLE 20 BİN TL HİBE PARA DESTEĞİ

KOSGEB, 2020 yılında Geleneksel Girişimci Desteği başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurup başvurusunu ileten girişimcilere 20 bin TL'ye kadar geri ödemesiz - hibe kredi desteği sağlıyor. 


Gerçek kişilere 5 bin TL, sermaye şirketlerine ise bu destek kapsamında tam 10 bin TL hibe para desteği sunuluyor. Sunulan destekten yararlanmak için istenilen sertifikayı almak isteyen kişi ve işletmelere de ayrıca 5 bin liralık sertifika desteği ödemesi yapılıyor. 

KOSGEB 2020 YILINDA GİRİŞİMCİ DESTEĞİ İLE 50 BİN TL HİBE DAĞITIYOR

KOSGEB 2020 İşletme kuruluş desteği ile 2 bin TL, kuruluş aşamasında ihtiyaç duyulan büro-ofis eşyaları için 18 bin TL, işletme giderleri için ise 30 bin TL olmak üzere toplamda 50 bin TL kredi desteği sunuyor. Düşük faiz ve uzun vadeli sabit yatırım desteğinde ise tutar 100 bin Tl'ye kadar çıkabiliyor.

KOSGEB HİBE DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU NASIL VE NEREYE YAPILIR? 

KOSGEB hibe desteği ödemelerinden faydalanabilmek için ilk ve en önemli şart, KOSGEB'in düzenlediği programlara katılarak KOSGEB girişimcilik eğitim sertifikasına sahip olmaktır. Bu sertifikaya sahip olmadan KOSGEB'ten herhangi bir hibe kredi desteği almak mümkün değildir. 

Sertifika aşamasını başarıyla tamamladıktan sonra ise hibe kredi desteğinden faydalanacak işletmenin gerçek veya tüzel kişi olması ve KBS'de kayıtlı olarak aktif biçimde faaliyetini sürdürmesi, genç girişimci sertifikasına sahip kişinin işletmede ortak payının en az %50 olması ve hibe kredi başvurusu yapılan işletmenin başvuru tarihi itibari ile son bir yıl içinde kurulmuş olması gerekmektedir.

Başvurular, KOSGEB İl-İlçe müdürlüklerine gerçekleştirilmektedir. İncelemelerin ardından başvuru sürecinde eksik bulunmayan girişimcilere hibe kredi destekleri ivedilikle sunulmakta ve destekleme ödemeleri yapılmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR