Kosgeb'ten İşletmelere 2500 TL Destek! Başvuru ve Şartları

KOSGEB, 2020 yılı Nitelikli Eleman Desteği ile ayda 1500 TL ila 2500 TL arasında personel maaş desteğini devreye aldı! Kosgeb'den işletmelere ayda 2500 TL'ye kadar destek sunulacak! Peki hangi işletmeler destek alabilecek?

Kosgeb'ten İşletmelere 2500 TL Destek! Başvuru ve Şartları
Yayın Tarihi: 2.04.2020 22:09:00

KOSGEB, 2020 yılı Nitelikli Eleman Desteği ile ayda 1500 TL ila 2500 TL arasında personel maaş desteğini devreye aldı! Kosgeb'den işletmelere ayda 2500 TL'ye kadar destek sunulacak! Peki hangi işletmeler destek alabilecek? KOSGEB nitelikli eleman desteği ile işletmelere aylık 1500 TL ila 2500 TL arasında destek sağlıyor. KOSGEB 2500 TL destek için başvuru şartları neler, başvuru nereye yapılır? Kosgeb 1500 ila 2500 TL destek ödemesinin detaylarını bu haberimizde sizler için hazırladık...

KOSGEB, 2020 yılında da işletmeleri desteklemeye devam ediyor. Kosgeb, 2020 yılı Nitelikli Eleman Desteği ile işletmelerde çalışan personel için maaş desteği sağlıyor. Personel desteği aylık 1.500 TL ila 2.500 TL arasında değişecek. KOSGEB, işletmelerin 2020 yılında istihdam edeceği yükseköğretim mezunu çalışanlar için maaş desteği sağlamaktadır. Bu sayede hem uzman ve eğitimli işçi istihdamı teşvik edilecek hem de işletmelerin maaş yükü hafifletilecek. 

KOSGEB 2020 yılı nitelikli eleman desteği 1500 TL ila 2500 TL arasında değişebiliyor. Kosgeb tarafından verilecek destek, istihdam edilecek işçinin eğitim seviyesi, işletmenin bulunduğu bölge ve diğer değişkenlere göre değişiyor. 

Nitelikli Elemana Maaş Desteği Kosgeb'ten! 


Kosgeb'ten nitelikli eleman desteği için temel şart, istihdam edilecek bireyin, yüksekokul mezunu olmasıdır. Yüksekokul mezunu olmak için önlisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olunması gerekiyor. Kosgeb'ten nitelkli eleman desteği ödemesi alabilmek için bir diğer şart ise istihdam edilecek yüksekokul mezununun, 12 ay öncesine dek işletme bünyesinde çalıştırılmamış olmasıdır. Ayrıca bir diğer şartta bu kişinin, tam zamanlı olarak çalıştırılması gerekmektedir. 

Kosgeb Nitelikli Eleman Desteği Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır?

Kosgeb nitelikli eleman desteğinden yararlanmak için işletme sahibi olan kişinin başvuruda bulunması ve destek süresince bireyin sigortalı olarak işletmede çalıştırılıyor olması gereklidir. Eğer destek sunulan yüksekokul mezunu kişi işten çıkarılır yahut işten kendi isteğiyle ayrılırsa, KOSGEB desteği de kesilmektedir. İşletmeler, aynı anda en fazla 2 çalışan için Kosgeb nitelikli eleman desteğine başvurabileceklerdir. Ayrıca toplamda işletmede 4 çalışan için bu destek alınabilmektedir.

KOSGEB Nitelikli eleman desteğinden yararlanmak için diğer bir şart ise o işletmede başvuru tarihi itibariyle en az 5 SGK kaydı yapılmış çalışanın bulunmasıdır. Destek tutarı, işletmede çalışacak çalışanın net maaşı üzerinden belirlenecektir. Prim ve ek ikramiye gibi tutarlar ise değerlendirmeye alınmaz.

Kosgeb nitelikli eleman desteği için başvurular bizzat KOSGEB'e başvuru formu ile gerçekleştirilecektir. KOSGEB'in resmi sitesinde yer alan Nitelikli Eleman Desteği Formu doldurulmalıdır. İşletme, KOSGEB'e kayıtlı olmalı ayrıca işletme Küçük ve Orta büyüklükte olmalıdır. Destek onaylandığında, destek tutarı, KOSGEB tarafından işletmenin banka hesabına aylık olarak ödenmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR