Kosova'da Koronavirüs Protestosu! Tencere Tavalar İle Alkış Tutuldu

Kosova’da kafe ve restoran çalışanları hükümetin korona virüs salgınına karşı getirdiği kısıtlamaları tencere tavalarla protesto etti.

Kosova'da Koronavirüs Protestosu! Tencere Tavalar İle Alkış Tutuldu
Yayın Tarihi: 8.11.2020 19:00:00

Kosova’da kafe ve restoran çalışanları hükümetin korona virüs salgınına karşı getirdiği kısıtlamaları tencere tavalarla protesto etti. Kosova'da hükümetin yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle aldığı yeni tedbirler, kafe ve restoran sahiplerini isyan ettirdi. 


TENCERE TAVALI KORONAVİRÜS PROTESTOSU
 

Kosova’da kafe ve restoran çalışanları hükümetin korona virüs salgınına karşı getirdiği kısıtlamaları tencere tavalarla protesto etti. Kosova'da hükümetin yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle aldığı yeni tedbirler, kafe ve restoran sahiplerini isyan ettirdi. Başkent Priştine’de hükümeti protesto etmek isteyen kafe ve restoran işletmelerinin sahipleri çalışanlarıyla birlikte kapalı olan mekanlarının önünde tencere tavalı protesto düzenlemek için bir araya geldi. Hafta sonu tüm işletmelerin kapatılması kararına karşı çıkan işletmeciler, salgın nedeniyle iflasın eşiğinde olduklarını sembolik bir eylem yaparak duyurmak istediklerini açıkladılar.


KOSOVA HÜKÜMETİ DURUMU DEĞERLENDİRDİ
 

Kosova Gastromi Derneği Başkanı Petrit Klokoqi'nin yaptığı açıklamada, eylemin hükümeti uyarma niteliğinde olduğu, Pazartesi günü Priştine’de tüm kafe ve restoran işletmecileri ile gıda sektörü çalışanları tarafından başbakanlık binası önünde büyük bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini ifade etti.


Kosova Hükümeti, salgın durumunu değerlendirmekle görevli komitenin önerileri kapsamında, Kosova genelinde, fırınlar, eczaneler, sağlık merkezleri ve küçük marketler hariç, tüm işletmelerin Cuma günleri saat 20.00’den, Pazartesi saat 05.00’e kadar kapatılması kararına vardı.


KOSOVA'DA SON DURUM


Kosova’da koronavirüs salgını doğrultusunda durum kötüleşmeye devam ediyor. Ülkede ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 13 Mart 2020 tarihinden bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Kosova’da son bir günde 728 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken 12 kişi ise hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 22 bin 934’e yükseldi. Ülkede 6 bin 221 aktif vaka bulunmakta. Kosova’da bugüne kadar toplam 723 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR