Koşulsuz her vatandaşa 5 bin 400 TL ödeme yapacak! Tek yapılması gereken hemen başvuru yapmak

Korona virüs sonrasında işsiz kalmış vatandaşlarımız ve gerçek manada muhtaç durumda olan vatandaşlarımız için devletimizden yeni bir hamle daha geldi. Bundan böyle gerekli başvuruları yapabilecek olan vatandaşlarımızın tamamına günlük olarak 60 TL para ödenecek.

Koşulsuz her vatandaşa 5 bin 400 TL ödeme yapacak! Tek yapılması gereken hemen başvuru yapmak
Yayın Tarihi: 21.05.2020 15:04:00

Korona virüs sonrasında işsiz kalmış vatandaşlarımız ve gerçek manada muhtaç durumda olan vatandaşlarımız için devletimizden yeni bir hamle daha geldi. Bundan böyle gerekli başvuruları yapabilecek olan vatandaşlarımızın tamamına günlük olarak 60 TL para ödenecek.

Günlük olarak banka hesabına aktarılacak olan 60 TL için vatandaşlarımızın gerekli başvuruları bizzat yapması gerekiyor. Eğer başvuru yapmaz ve takibini yapmaz iseniz günlük 60 TL kazanma fırsatını kaybedebilirsiniz. Ayrıca haberimizin detaylarında bahsettiğimiz şekilde başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu nedenle haberimizin tamamını dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz. İşte günlük 60 TL ile alakalı tüm detaylar…

İş bulamayan ve işsiz kalmış vatandaşlarımızın tamamına Mesleki Eğitim Kursları tarafından günlük olarak 60 TL ödeme yapılacak. Türkiye’de şu an toplam 6 şehirde açılan Mesleki Eğitim Kursları ile alakalı başvurular İŞKUR tarafından başlatılmış durumdadır. Bugün itibari ile başlayan Mesleki Eğitim Kursları başvurularına toplam 250 bin kişiden fazla vatandaşımız başvuru yaptı. Günlük 60 TL verecek olan kursa tek yapmanız gereken sadece gün içerisinde 2,5 saat katılabilmek. Mesleki Eğitim Kursları ortalama olarak 3 ay boyunca devam etmektedir ve devam ettiğiniz her gün için 60 TL kazanabileceksiniz. 90 gün boyunca aralıksız Mesleki Eğitim Kurslarına katılım sağlayan kişiler toplam 5 bin 400 TL kursa katılma bedeli kazanabilecek. Mesleki Eğitim Kurslarına başvuru yapmış ve katılım için hak kazanmış vatandaşlarımızın en fazla altı gün kurs alacağı ve günlük en fazla 2,5 saat eğitim alacakları bildirildi. Aynı zamanda istihdam garantili kurslara katılacak olan vatandaşlarımız kurs bitiminde İŞKUR tarafından hemen bir işe yerleştirilebilecek. En düşük maaşın ise 3 bin TL olacağı bildirildi.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA BAŞVURU ŞARTLARI!


Mesleki Eğitim Kurslarına başvuru için şu şartları taşıyor olmanız gerekiyor.:
  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
  • Emekli olmamak,
  • Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI NE KADAR ÖDEME YAPIYOR?

Mesleki Eğitim Kurslarına başvuru yapıp katılmak için hak kazanan vatandaşlarımız günlük 60 TL kazanıyor. 90 günlük kursa katılım sağlayan tüm vatandaşlarımız ise 90 gün sonunda toplam 5 bin 400 TL ödeme almış oluyor. Ancak her kurs için günlük 60 TL kazanılmıyor. Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi, İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL zaruri gider ödemesi yapılıyor. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan kişilere 90 TL ödeme yapılıyor. Akabinde sanayi sektöründe düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi yapılıyor. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi yapılıyor. Genel sağlık sigortası primi, İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödemesi yapılmaktadır.

KURSLARA BAŞVURU NEREDEN YAPILIYOR?

Yeni açılmış olan Mesleki Eğitim Kurslarına başvurular sadece
https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 linkinden yapılmaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR