KPSS Ortaöğretim Sınav Yerleri Açıklandı! 2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kpss Ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? Sınav yerleri açıklandı mı? Sınav giriş belgeleri nereden alınacak? Koronavirüs tedbirleri altında uygulanacak sınavda kaç soru olacak?

KPSS Ortaöğretim Sınav Yerleri Açıklandı! 2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
Yayın Tarihi: 13.11.2020 13:00:00

25-30 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılan ortaöğretim başvuruları sonrasında sınav tarihi ve sınav giriş belgelerine yönelik araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki; KPSS Ortaöğretim sınav yerleri, giriş belgesi yayınlandı mı? 2020 KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman olacak?


KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ BELGELERİ ÇIKTI, SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: “2020-KPSS Ortaöğretim sınava giriş belgeleri yayımlanmıştır. Adaylarımız http://ais.osym.gov.tr/ adresinden ve ÖSYM AİS Mobil uygulamamızdan sınava giriş belgelerine ulaşabilir.” dedi.

ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre, KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım'da yapılacak. Sınavda memur adaylarına 60 adet genel yetenek ve 60 adet genel kültür sorusu sorulacak. Sınav saat 10.15'te başlayıp 130 dakika sürecek. Adaylar, sınav günü saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.


Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile sınav binasına/sınav salonuna giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.


SINAV ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR


ÖSYM tarafından açıklanan kitapçığa göre; 'Adayların girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanlarında bulunması gerekir. Bu belge olmadan sınava giremezler. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Adayın sınava gireceği binayı, sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesi’ni kaybeden adaylar tekrar internetten alabilirler. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi’nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.'




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR