Kredi borcu olanlar bunlara dikkat etsin! Beklenen Açıklama Sonunda Geldi

Genel olarak birçok kişi çeşitli ihtiyaçlardan dolayı mecburen kredi çekmek durumunda kalıyor. Ev almak, otomobil almak ya da yeni iş yeri kurmak için alınan bu krediler çeşitli ek ödemelerden dolayı kredi sahibini oldukça sıkıntıya sokabiliyor.

Kredi borcu olanlar bunlara dikkat etsin! Beklenen Açıklama Sonunda Geldi
Yayın Tarihi: 13.09.2020 22:34:00

Genel olarak birçok kişi çeşitli ihtiyaçlardan dolayı mecburen kredi çekmek durumunda kalıyor. Ev almak, otomobil almak ya da yeni iş yeri kurmak için alınan bu krediler çeşitli ek ödemelerden dolayı kredi sahibini oldukça sıkıntıya sokabiliyor. Özellikle bankaların şart koştuğu sigorta, kredi masrafları ve diğer masraflardan dolayı kredi borcunun üzerine daha da ekleme yapılıyor. Fakat bu ödemelerin ise artık yasal olmadığı ve yapılmasına gerek kalmadığı açıklandı. Kredi borcu olan kişilerin bu yeni açıklamayı derhal okuması gerekiyor. Gereksiz ödemelerden kaçınmak ve daha az masraf çıkarmak için mutlaka bu şartlara dikkat edin.

BEKLENEN O AÇIKLAMA SONUNDA GELDİ!

Bankalardan çeşitli nedenlerden dolayı kredi çeken kişiler kredi sözleşmesini okuduklarında bankanın şart olarak koyduğu çeşitli ödemeleri görüyor. Ancak bazı ödemelerinin ise kredi ile hiç alakasının olmadığı ve ödenmesi gerektiğini okuyorlar. Devlet ise bu konuya el atarak bankaların haksız yere ödeme alması ve kazanç elde etmesine dur deme amaçlı çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar doğrultusunda da bankaların kredi sahiplerinden haksız yere aldığı ödemeler ortaya çıktı.

Yapılan açıklamalarda ise hayat sigortasının bir vatandaş için hiçbir şekilde zorunlu olmadığı ifade edildi. Genel olarak pek çok bankanın kredi alan kişilere şart koyarak talep ettiği hayat sigortası ödemesi bu noktada ödenmesi şart olmayan bir kriter olarak değerlendiriliyor. Kredi çekecek olan kişiler ise kredi sözleşmesini detaylıca inceleyerek neler ödeneceğini okuması gerekiyor. Eğer şart olarak koyulan maddeler arasında hayat sigortası ödemesi bulunuyorsa bu ödemeyi derhal sorgulamak gerektiği söyleniyor. Hayat sigortası için de istenmediği halinde ödeme yapılmaması tavsiye ediliyor. Bankalar hayat sigortasını şartlar içerisine koyarak ekstra bir gelir elde ediyor. Ancak pek çok kişi yasal olarak zorunlu olan ya da olmayan maddeleri bilmediğinden bu ödemeleri gerçekleştirerek bankalara daha da fazla kazanç sağlıyor.


BANKALAR HAKSIZ KAZANCINA DİKKAT!

Bankalardan kredi çekecek olan kişilerin özellikle günümüzde daha da dikkatli olması öneriliyor. Bunun nedeni ise bankaların daha fazla kazanç elde etmek için giriştikleri faaliyetler olarak açıklanıyor. Birçok banka kredi sözleşmesine ek ödemeleri sıralayarak kredi borcunun üzerine daha da kazanç ekliyor. Dolayısıyla ilk defa kredi çekecek olan kişiler ya da kredi sözleşmesindeki zorunlu ödemeleri bilmeyen kişiler bu ödemeleri yaparak cebinden daha fazla para çıkarıyor. Fakat daha öncesinden zorunlu olan ve olmayan maddeleri öğrenmek ve buna göre kredi sözleşmesini imzalamak gerekiyor. Bankalar hayat sigortası gibi farklı sigortaları maddelere ekleyerek fazladan kazanç sağlıyor. Bu sigortaların ise hangilerinin zorunlu olduğunu araştırmak gerekiyor. Bu noktada ise kredi çekmeye giderken yanınızda bilen bir kişi bulunması ek ödemeleri engelleyebilecektir.

DEVLETTEN SİGORTALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Kredi çeken kişilerin sıklıkla maruz kaldığı sigorta ödemeleri ile ilgili devletten açıklama sonunda geldi. Yapılan açıklamada ise yönetmeliğin İhtiyari sigortalar başlığında bulunan sigorta sözleşmeleri yer aldı. Söylenen maddede ise zorunlu olarak ödenmesi gereken sigorta başlıkları açıklandı. Özellikle sonradan düzenlenen maddelerdeki sigortaların hangilerinin zorunlu olup olmadığı detaylıca ifade edildi. Kredi çekecek olan kişilerin ise bu maddelere dikkat ederek kredi sözleşmesini imzalaması gerektiği söylendi. Özellikle korona virüs döneminde daha fazla gelir elde etmek isteyen bankaların bütün sigortaları kredi sözleşmesine ekleyerek kredi sahiplerine ek ödeme çıkarmasını doğru bulmayan buna engel olmaya çalışıyor. İlerleyen dönemde ise konuyla ilgili daha fazla bir düzenleme ve engelleme söz konusu olacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR