Kredi Borcu Olanlara Kredi Sicil Affı Yasası Müjdesi

Tüm dünya da küresel bir kriz haline gelen Covid-19 virüsü, her ülkenin maddi anlamda belini bükmüş durumdadır. Sosyal yaşamın kısıtlanması adı altında yapılan düzenlemeler ve getirilen yasaklar yüzünden, insanlar psikolojik ve maddi anlamda olumsuz yönde etkilenmektedir.

Kredi Borcu Olanlara Kredi Sicil Affı Yasası Müjdesi
Yayın Tarihi: 11.08.2020 20:43:00

Tüm dünya da küresel bir kriz haline gelen Covid-19 virüsü, her ülkenin maddi anlamda belini bükmüş durumdadır. Sosyal yaşamın kısıtlanması adı altında yapılan düzenlemeler ve getirilen yasaklar yüzünden, insanlar psikolojik ve maddi anlamda olumsuz yönde etkilenmektedir. Ülkemizde de virüsle başa çıkma yolunda bir takım önlemler alınmış ve yeni bir düzen oluşturma yolu seçilmiştir. Bu yeni düzen de hemen hemen her şey değiştiği için insanların adapte olmaları oldukça zor olmaya başladı.

Normalleşme süreci içinde olduğumuz bu günlerde, devlet kısa aralıklarla halkın yardımına koşmak için çeşitli yasalar düzenlemektedir. Çalışmayan, çalışan ve esnaf grupları başta olmak üzere tüm insanlara ekonomik anlamada ulaşmayı hedefleyen bir politika izlenmektedir.

Pandemi Süreci Destekleri

Covid – 19 virüsü artık herkesin bildiği üzere çok tehlikeli ve ölümcül bir virüstür. Solunum yoluyla bulaşan bu virüsün kalıcı bir tedavisi henüz bulunamadı. Durum böyleyken önlem almak için yapılması gereken ilk şey sosyal teması azaltmak ve maske ve eldiven kullanımı önlemlerini dikkate almak yapılacak en doğru harekettir.

Kişilerin çalıştığı çoğu işte ve özellikle hizmet sektöründe sosyal temasın önüne geçmek oldukça zor olduğundan, hastalığın yayılmasını durdurmak amacıyla belli aralıklarla sokağa çıkma yasakları ilan edildi. İlk zamanlarında işe yarasa da insanlar kurallara uymak konusunda titiz davranmadığından virüs yayılmaya devam etti. Aşı ya da muadili bir ilaç henüz bulunamadığı için öncelikle 65 yaş üstü insanlarımız büyük risk altındadır. Tüm bunlarla birlikte insanlar maddi anlamda da büyük kayıplar yaşamıştır.


Evlerinde kalan, iş yerleri kapanan birçok insan bu süreçte maddi olarak çok yıprandı. Devlet bu durumu kontrol altına almak için farklı ihtiyaçlara yönelik destek paketleri hazırladı.

Esnaf Kredisi

Devlet bankaları tarafından temini sağlanan esnaf kredi paketi, iş yerini 1 Nisan 2020 tarihinden önce açmış tüm esnaflara uygundur. Hali hazırda kredisi olan, kredi sicili bozuk olan ya da ipotek gösteremeyen tüm esnaflar rahatça bu kredi desteğinden faydalanabilir. Kredi 25.000 TL tutarında nakit para ve 25.000 TL tutarında limite sahip kredi kartı olmak üzere toplam 50.000 TL den oluşuyor. Geri ödemesi 6 ay sonra başlayan kredi 36 ay vadeyle 0 faizli şekilde veriliyor.

Kredi Çekemeyenlere Müjdeli Haber

Maaşlı çalışanlar bu esnaf kredisinden yararlanamadı ve ödemeleri konusunda zor günler yaşamaya başladı. Normal şekilde kredi çekmek isteyen vatandaşların önüne ise geçmişten gelen sicil sorunları geçti. Daha önce düzenli ödeme yapamayıp ya da yapılandırma yoluna giden kart ve kredi mağduru insanlar, bankaların kara listelerine girerek kredi sicil puanları düştü. Bu durum da tekrar kredi almalarını engelledi.

Devletin bu konuda attığı son adım ise, halkın yüreğine su serpti. Kredi puanı düşük olan kişiler için sicil affı geldi. Aşamalar halinde uygulanmaya başlanacak olan sicil affından faydalanmak isteyenleri bekleyen bazı kurallar mevcut. Düzenli gelir getiren bir işe sahip olmak bu şartların başında yer alıyor. Diğer şart ise kişilerin bankalara borcunun bulunmaması yönünde olmuştur. Eğer geçmiş icralık ya da yapılandırmada olan borçlarınız bitmediyse bu sicil affından maalesef yararlanamazsınız. İlerleyen zamanlarda bu durumda olan vatandaşlar için de kurtaran paketler hazırlanması beklenmektedir. Hiçbir şekilde geliri olmayan kişiler için sosyal yardım desteği adı altında 1.000 TL yardım yapılmaktadır. Bu yardıma başvurmak için E- Devlet kanalını kullanabilir ve uygun görülmesi halinde vereceğiniz iban numarasına yardım paranızı alabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR