Kredi borcunu ödeyemeyenler dikkat: 10 bin TL sıfır faizli ihtiyaç kredisi verilecek!

Bireysel destek kredi fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar kredi borçlarının olması durumunda kamu bankaların sunmuş olduğu 10 bin TL’lik temel destek kredisine başvuru yapılıp yapılmadığı pek çok vatandaşımız tarafından merak edilerek araştırılıyor.

Kredi borcunu ödeyemeyenler dikkat: 10 bin TL sıfır faizli ihtiyaç kredisi verilecek!
Yayın Tarihi: 2.06.2020 13:34:00

Bireysel destek kredi fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar kredi borçlarının olması durumunda kamu bankaların sunmuş olduğu 10 bin TL’lik temel destek kredisine başvuru yapılıp yapılmadığı pek çok vatandaşımız tarafından merak edilerek araştırılıyor. Bireysel destek kredi fırsatından yararlanmak için öncelikle merak ettiğiniz tüm ayrıntıları sizler ile paylaşmak isteriz. İşte, Temel destek kredisine ait detaylar…

Bireysel temel destek kredisi günümüzde bu zorlu süreçte pek çok vatandaşımızın nakit ihtiyacını karşılamak için en önemli krediler arasında bulundu. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aracılığı ile başvuru imkanı sunulan yani Devlet bankaları tarafından sağlanan bu fırsat günümüzden en çok talep gören ve araştırılan konular arasında bulunuyor. Sizler için sorularınızı araştırdık ve tek tek cevap vermek isteriz. Temel destek kredi fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar için hangi şartlar belirtildi? İşte Detaylar!

10 bin TL temel destek kredi başvurusu yapan vatandaşlarımızın birçoğu bu fırsattan yararlanırken birçok vatandaşımız da olumsuz cevap aldı. Ayrıca 10 bin TL talep edilmesine rağmen talep ettiği tutardan daha düşük miktarlarda kredi fırsatı sunuldu. Bundan dolayı günümüzde kredi borcu bulunan vatandaşlara 10 bin TL kredi fırsatının sunulup sunulmadığını merak içerisinde araştırılmasıyla bundan dolayımı kredi çıkmadı diye akıllarda soru işareti bırakıldı. Konuya ilişkin detayları değerlendiriyoruz.

KREDİ BORCU OLAN BİREYLER TEMEL DESTEK KREDİ FIRSATINDAN YARARLANIYOR MU?

Bireysel Temel Destek Kredisinden faydalanmak belli başlı koşullar bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak birlikte yapmış olduğu açıklama doğrultusunda kredi başvuruları için en önemli ve ilk şartın 5 bin TL’nin altında hane gelirin olması önemli unsurlar arasında bulundu. Bu doğrultuda hane geliri 5 bin TL’nin altında olan vatandaşlarımız kredi başvurularını yapma fırsatını elde edebileceklerdir.


Ancak her ne kadar sadece 5 bin TL ve altında hane geliri olan vatandaşlarımız başvursa da bazı vatandaşlarımız kredi başvuruları onaylanmadı. Bu durumda başvurusu onaylanmayan ya da başvuru imkânını sağlayarak talep etmiş olduğu tutarın altında kredi tutarı verildi. Bu durumda kamu bankaları vatandaşlarımız tarafından tepki almasına sebep olarak merak içerisinde kredinin neden çıkmadığını ya da nedne düşük tutarda kredi verildiği araştırılıyor. Vatandaşlarımız bu durumda şikayet ve itirazlarını bildirecek bir kurum araştırması yapmaktadırlar.

KREDİ BORCU OLANLARA DİKKAT!

Günümüzde Temel Destek Kredi başvurusu yapan vatandaşlarımız için kredi borcu olup olması engel olmamaktadır. Bundan dolayı başvurularınız kredi borcunuz ile alakalı olarak reddedilmemiştir. Temel destek kredi başvuru için tek şart 5 bin TL hane geliri olması bulunmaktadır. Aynı zamanda bankalar da kredi kullanımlarına ilişkin olarak yapmış oldukları resmi açıklamalarda sadece tek bir şart olarak bu koşulu belirtmişlerdir.

KREDİ BAŞVURUSUNDAN YARARLANAMAYAN VATANDAŞLARIMIZIN NE YAPMASI GEREKİYOR?

Bireysel destek kredi başvuruları henüz onaylanmayan ya da reddedilen vatandaşlarımızın yanı sıra talep ettikleri tutardan daha düşük tutar vatandaşlar için bankalar kendi değerlendirmeleri sonucunda karar vermektedirler. Böylelikle bu durumlar ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımız için Kamu denetçiliği kurumuna doğrudan itiraz etme hakkına sahip olabilmektedir. Ancak bu konu hakkında bilinmeyen tek durum ise itirazların sonucun ne zaman belli olacağıdır. Kredi ihtiyacı olan vatandaşlarımız kredi sağlanması amacıyla bu haklarını kullanarak şanslarını tekrar deneme olanağına sahip olabilmektedir.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR