Kredi kartı kullananlar dikkat: Bu başvuru ile tüm paranızı geri alabilirsiniz! Hemen başvuru yapın!

Ülkemizde milyonlarca kişi kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımı ülkemizde son 10 yıl içerisinde daha fazla arttı. Özellikle orta gelir sınıfına mensup vatandaşlarımızın kredi kartı kullanım oranı daha yüksek.

Kredi kartı kullananlar dikkat: Bu başvuru ile tüm paranızı geri alabilirsiniz! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 4.06.2020 16:30:00

Ülkemizde milyonlarca kişi kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımı ülkemizde son 10 yıl içerisinde daha fazla arttı. Özellikle orta gelir sınıfına mensup vatandaşlarımızın kredi kartı kullanım oranı daha yüksek. Kredi kartı hayatımızın adeta bir parçası oldu, nakit paranın olmadığı yerde imdadımıza koşan iyi bir varlık, taksitlendirme iyi için çok iyi bir seçenek. Ancak ortada şaşkınlık verici bir durum var. Türkiye’de yaklaşık 52 milyon adet aktif kullanılan kredi kartı var. Bu kredi kartlarının yüzde 90’ından aidat bedeli alınıyor. Devlet açık bir şekilde kredi kartı aidatını sınırlandırmış hatta bazı durumlarda tamamen kaldırmış olsa da özel bankalar hala kredi kartı aidatını yasal zorunluluğun çok daha üstünde almaya devam ediyor. Kredi kartı her ne kadar yaşamımızdan bir parça olsa da onları kullanırken bankaya kazandırdıklarımız yetmezmiş gibi bir de kredi kartı aidatı ödüyoruz. İşte o ödenen kredi kartı aidatlarını geri almanın en kolay yolu…

Geçmiş dönemlerde kredi kartı kullanımı ve aidatı ile alakalı pek çok duyuru yapıldı. Kredi kartı aidatı devletimiz tarafından açık açık yasak ilan edildi. Ama özel bankalar kredi kartı aidatı almaya devam ediyor. Hatta kamu bankalarına ait kredi kartları dahi kredi kartı aidatı aldığı biliniyor. Kredi kartı aidatı nasıl iade alınır? Kredi kartı aidatı ödememek için ne yapmak gerekir? Kimler kredi kartı aidatı ödemez? Gibi soruların en net cevabı aşağıda belirttiklerimizdir. Eğer dikkatli okuyacak olursanız kredi kartı aidatlarınızı ödemeyip, bugüne kadar ödediğiniz kredi kartı aidatlarını iade alabilirsiniz. İşte kredi kartı aidatı iade almak için yapmanız gerekenler…

KREDİ KARTI AİDAT İADE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Kredi kartı kullanan vatandaşlarımız çok iyi bileceklerdir ki kredi kartı aidatı almayan banka yok. Hatta özel bankalar farklı kombinasyonlarla zorla da olsa kullanıcıdan yani tüketiciden zorla kredi kartı aidatı alır. Kredi kartı aidatı her zaman kredi kartı ekstrenizde kredi kartı aidatı olarak belirtilmez. Sürekli farklı isimler ve farklı ödeme metot ismi kullanılarak cebinizden bu paralar bir şekilde alınır. Kredi kartı aidatı başvurusunda bulunabilmek için öncelikle direkt banka ile iletişime geçmeniz daha etik olacaktır. Eğer kredi kartı aidatı ile alakalı iletişime geçtiğiniz bankanız size kredi kartı aidatını iade etmiyorsa o halde yapmanız gereken Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne (TBB) başvuru yapmaktır.

https://www.turkiye.gov.tr/tbb-bireysel-musteri-hakem-heyeti adresinden Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne giriş yaparak ilgili şikayetinizi oluşturursanız sizden zorla alınan kredi kartı aidatı iade edilecektir. Ayrıca hiçbir şekilde kredi kartı aidatı ile uğraşmak istemiyorsanız yapmanız gereken en önemli hareket aidat istemeyen kredi kartı veren bankalar ile iletişime geçmektir.

BANKALARA ÖDENEN KREDİ KARTI AİDATLARI NE KADAR?

Burada belirtilen tutarların tamamı yasal olmayan ve sizden zorla alınan kredi kartı aidatı tutarlarıdır. Burada belirtilen rakamlar, kamu bankalarında belirtilen tutarlar haricinde yasal olmadığı için iade edilebilir. İşte bankalara ödediğimiz kredi kartı aidatları:
  • QNB Finansbank aidatı: 128 TL
  • TEB aidatı: 114 TL
  • Şekerbank aidatı: 111,43 TL
  • ING aidatı: 140 TL
  • HSBC aidatı: 133 TL
  • Ziraat Bankası aidatı: 49 TL
  • Halkbank aidatı: 39 TL
  • Vakıfbank aidatı: 147 TL
  • Garanti aidatı: 141,50 TL
  • Akbank aidatı: 150 TL
  • Yapı Kredi aidatı: 139,50 TL
Not: Kredi kartı aidat tutarları her an değişiklik gösterebilir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR