Kredi kartı kullananlar dikkat! Ek ödeme yapılacak

Kredi kartı kullananlar dikkat! Ek ödeme yapılacak

Kredi kartı kullananlar dikkat! Ek ödeme yapılacak
Yayın Tarihi: 25.11.2023 09:27:00

Bankaların kredi kartı müşterilerine müjdeli haber geldi! Kredi kartı sahipleri için beklenmedik bir sürpriz: 501 TL para iadesi başladı ve bu fırsattan yararlanmak için tek bir başvuru yeterli! Ancak, milyonlarca kişiden kesilen bu ücretler hakkında pek çok kişinin haberi yok.

Bankaların kredi kartı müşteri sayısı her geçen gün artarken, kredi kartları bankaların en büyük gelir kaynaklarından biri haline geldi. Ancak, vatandaşların dikkatinden kaçan kesintilere maruz kalıyor. Bankalar, yıllık işletim ücreti olarak müşterilerinden tahsil ettikleri kredi kartı aidatları gibi kesintilerin iadesi için başvuru yapılmasını istiyor.

Pek çok kredi kartı kullanıcısı, artık yazılı ekstre almadığı gibi ekstresini kontrol etmediği için kendisinden kesilen bu ücreti fark etmiyor. Uzmanlar, vatandaşları uyarak, yıl sonuyla birlikte bankaların bu tür ücretleri kesmeye başladıklarını ve para iadesi için başvuru yapmanın yeterli olacağını belirtiyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu kararla artık kuruluşun müşterisiyle kart üyelik bedeli için müzakere etmesi gerektiği ortaya konmuştur. Banka, tüketiciden kart bedeli talep ettiğinde bu süreç başlar. Bankalar yasa gereği ücretsiz kredi kartı alternatifi sunmak zorundadır. Ücretsiz kart alternatifi sunup, ücretli kartla ilgili müşteriyle açıkça müzakere edilmeden talep edilen ve alınan bedeller haksızdır.” diyerek, para iadesinin başladığını ifade etti.

Kredi kartı aidatı konusunda itiraz sürecini başlatmanın önemli olduğunu belirten uzmanlar, çoğu bankanın aktif olarak kullanan müşterilerine bu tutarı para puanı olarak iade ettiğini ve karşılığında bir yıl boyunca kredi kartını iptal ettirmeyecekleri taahhüdü istediklerini belirtiyor. İtiraz sonrasında bazı bankaların, para iadesini kredi kartı ekstresine yansıtarak veya para puanı olarak müşterinin hesabına yükleyerek gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Vermiş olduğumuz bu haberle, bankaların artık müşterileriyle kart üyelik bedeli konusunda açıkça müzakere etmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Bankalar, yasa gereği ücretsiz kredi kartı alternatifi sunmak zorunda olup, ücretli kartla ilgili müşteriyle açıkça müzakere edilmeden talep edilen bedellerin haksız olduğunu belirtiyor.

Bu sürpriz para iadesi kararıyla birlikte, banka müşterileri kredi kartı aidatlarına karşı çıkma ve itiraz etme şansı buluyor. Uzmanlar, vatandaşları bu konuda bilinçlendirerek, kredi kartı ekstrelerini düzenli olarak kontrol etmeye ve gerektiğinde itiraz sürecini başlatmaya çağırıyor. Bankaların müşteri memnuniyeti ve şeffaflık ilkesine daha fazla öncelik vermesi beklenirken, bu gelişme tüketicilere umut ışığı olabilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR