Kredi kartı kullanıcılarına müjde! Kredi kartı faizleri düşürüldü

Merkez Bankası'nın kredi faizlerinde indirim hamlesinden kredi kartı faizleri de nasibini aldı. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan karar sonrası Türk Lirası cinsi işlemlerde faiz oranı yüzde 2’den yüzde 1.60’a indirildi. İşte detaylar...

Kredi kartı kullanıcılarına müjde! Kredi kartı faizleri düşürüldü
Yayın Tarihi: 28.09.2019 15:49:00

Kredi kartı kullanıcılarını sevindiren haber, bugün geldi. Merkez Bankası'nın faiz indirimleri kararıyla kredi kartı faiz oranları da geriledi. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararın ardından faiz indirimi kararı ne zaman uygulanacak her yerde aranmaya başladı. İşte kredi karı faiz indirim oranları...

Merkez Bankası'nın Temmuz ve Eylül ayında verdiği kredi faizlerinde indirim kararlarıyla taşıt, konut vs gibi kredilerde faizler gerilemişti ancak bunların iiçinde vatandaşın en çok borçlandığı kredi kartı faizleri bir hayli öne çıkıyordu. Bunun göz önüne alınmasıyla beklenen idirim kararı geldi.




Faiz indirimi hamlesiyle; Türk Lirası cinsi işlemlerde faiz oranı yüzde 2’den yüzde 1.60’a indirildi. Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı da yüzde 1.60’tan yüzde 1.28’e çekildi. 

Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami gecikme faiz oranı yüzde 2.40’tan yüzde 2’ye, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami gecikme faiz oranı da yüzde 1.68’e düşürüldü.

Yeni faiz oranları 1 Ekim 2019 tarih itibariyle yürürlülüğe girecek. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR