Kredi Kartı Sahipleri Aman Yapmayın! Dolandırıcılar Sizi de Ağına Düşürmüş Olabilir!

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların bir diğer sebebi olan hırsızlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle son dönemde Korona virüs ile beraber artan kredi kartı kullanımı sebebiyle dolandırıcılar iş başına geçti. İnsanların emeklerini çalmaktan çekinmeyen dolandırıcılar, bu zamana kadar yapılan

Kredi Kartı Sahipleri Aman Yapmayın! Dolandırıcılar Sizi de Ağına Düşürmüş Olabilir!
Yayın Tarihi: 13.04.2020 17:21:00

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların bir diğer sebebi olan hırsızlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle son dönemde Korona virüs ile beraber artan kredi kartı kullanımı sebebiyle dolandırıcılar iş başına geçti. İnsanların emeklerini çalmaktan çekinmeyen dolandırıcılar, bu zamana kadar yapılan en büyük kredi kartı vurgununu yaptı! Uzmanlar uyarıyor!

Tüm kredi kartı kullanıcılarının dikkat etmesi ve kredi kartı kullanırken gerekli olan önlemleri alması gerekiyor! Milyonlarca insanın kullandığı kredi kartı, en kolay dolandırıcılık yöntemlerinden bir tanesi haline geldi bile! Dolandırıcılığın yeni yüzü olan kredi kartını hırsızlardan koruyabilmek için ne gibi adımlar atılması gerekiyor? Kredi kartımın çalınmasını nasıl önleyebilirim? Yeni kredi kartı hırsızlık yöntemleri nelerdir? Tüm başlıkları cevapladığımız haberimizin detayını hemen incelemeniz gerekli!

Kredi Kartı Kullanımında Büyük Vurgun Yapıldı!

Kredi kartı dolandırıcıları her dönemin popüler konularından bir tanesidir. Ancak Korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda 10 insandan 8’i ödemelerini kredi kartı ile yapmaktadır. Kredi kartının bu kadar çok kullanım oranına sahip olması üzerine kredi kartı hırsızları iş başına geçti. Kredi kartından para çekmede yeni yöntemler bulan kredi kartı hırsızları, artık nakit kullanımından tutup, temassız alışverişe kadar pek çok şekilde kredi kartı hırsızlığı yapabiliyor. Alışverişlerinizin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi ve şüpheli bir davranış olması halinde hemen ilgili bankanın aranması ve kredi kartının iptal edilmesi gerekiyor. Ancak bu sayede yapılacak olan hırsızlıkların önüne geçilebiliyor. Alışverişlerini kredi kartıyla yapan kişiler biraz daha güvende! Ancak ATM’lerde kullanılan kredi kartları hiç güvenli değil! Özellikle özel bankaların ATM’lerini denetlemediği ve gerekli korunma tedbirlerini almadığı biliniyor. Eğer kredi kartı hırsızlığından mağdur edilmemek istiyorsanız bu tedbirleri alın!


Kredi Kartı Suçlarına Karşı Mücadele Timleri Görevde!

Kredi kartlarına karşı korunmak amacıyla devletimiz bir operasyon başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce başlatılan operasyonlarda kuryelerin kredi kartı hırsızlığı yapabildiğini tespit etti. İş yerlerinin kuryeleri pos cihazlarına yüklenmiş olan özel bir yazılım sonucunda milyonlarca kredi kartının bilgilerine ulaştı. Moto kurye olarak çalışmakta olan kişiler tarafından iş yerlerinin pos cihazlarına yüklenmiş olan özel yazılımlar sonucunda sipariş götürdükleri kişilerin kredi kartı bilgilerine ulaşan hırsızlar milyonlarca liralık vurgun yaptı. Yapılan operasyonlar sonucunda bu yöntemle kopyalanan 50 bin adet kredi kartı olduğu tespit edildi. 500.000 lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen B.Ç. M.F.G. F.S. A.T ve H.A. isimli kişiler göz altına alındı. Adreste yapılan aramalar sonucunda ise onlarca pos cihazı bulundu. POS cihazlarının yazılımları incelendiğinde ise kredi kartı bilgilerinin pos cihazı içerisindeki özel bir yazılım tarafından yapıldığı tespit edildi.

Kredi Kartını Nasıl Koruyabiliriz?

Kredi kartlarımızı hırsızlardan koruyabilmenin kolay yolları var. Ancak bu yolları düzenli bir şekilde uygulamak gerekmektedir. Zira aydan aya veyahut 6 ay gibi bir süre ile kredi kartı şifresi değişikliği yapılması bu durumun en büyük sebeplerinden bir tanesidir. Uzmanların önerisi 10 günde bir kredi kartı şifresi ve günlük olarak kredi kartı harcamalarının kontrol edilmesi gerekiyor. Günlük harcama limitinin ise kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenmesi ve kısıtlanması gerektiği düşünülüyor. Zira günlük tüketim hakkı yüksek olan kredi kartlarından ne kadar çekilebiliyorsa o kadar çekiliyor. Bu sebeple hırsızlardan kredi kartınızı korumanın en iyi yöntemi günlük harcama limiti belirlemek, kredi kartı şifresini düzenli olarak değiştirmek ve günlük olarak kredi kartı harcamalarını kontrol etmek. Ayrıca gerekiyorsa temassız kredi kartı kullanımını yaygınlaştırmakta oldukça önemli!
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR