Kredi sicil affı geldi! Kara Liste Affı Müjdesi! Kimler kredi kullanabilecek?

Kredi sicil affı geldi mi? Kredi sicil affı ne zaman çıkacak? Evet, Türkiye’de en fazla merak edilen sorulardan bir tanesi olan kredi sicil affı haberi milyonlarca insanımızın en fazla merakla beklediği önemli haberlerden bir tanesidir

Kredi sicil affı geldi! Kara Liste Affı Müjdesi! Kimler kredi kullanabilecek?
Yayın Tarihi: 1.08.2020 20:40:00

Kredi sicil affı geldi mi? Kredi sicil affı ne zaman çıkacak? Evet, Türkiye’de en fazla merak edilen sorulardan bir tanesi olan kredi sicil affı haberi milyonlarca insanımızın en fazla merakla beklediği önemli haberlerden bir tanesidir. Kredi sicil affı ne zaman gelecek? KGF kefaletle devlet destekli ihtiyaç kredilerinden milyonlarca vatandaşımızın faydalanabileceği açıklanmıştı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aracılığı ile verilecek olan kamu bankaları bireysel temel ihtiyaç destek kredisinden faydalanma ihtimali geldi ancak özel bankaları ve tüm kamu bankalarını kapsayacak olan kredi sicil affı geldi mi? Kredi sicil affından kimler faydalanabilir? Kredi sicil affı ne zaman çıkacak?

İnsanlar en çok bu soruların cevaplarını merak ediyor. Kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar öncelikli olarak özel bankaları olsalar da tüm vatandaşlarımıza kolaylıkla kredi imkânı veremiyor. Veremedikleri için ise yine iş devlete düşüyor.  Geçtiğimiz ay Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemede, Pandemi sürecinde verilecek krediler için sicil puanına bakılmaması gerektiğine yer verilmişti. Bu krediler de Pandemi sürecinde verildiği için sicil puanına bakılmaması gerekiyor. Peki, sicil affı geldi mi? İşte cevapları…

Kredi sicil affı geldi mi? Kimler kredi sicil affından yararlanabilir? Kredi sicil affı ne zaman gelecek? Kredi destek paketi sicili bozuk ve hacizlik olanlara kara listeye girenlere kredi verilecek mi? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en düşük faiz oranı ve uzun vadeli kredi paketleri büyük sevinç yaratırken kredi sicil affı talebini bir kere daha gündeme taşıdı. Hatırlanacağı üzere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.49 faiz oranı ile bireysel temel ihtiyaç desteği kredisi paketinde ilk olarak kredi sicili bozuk olanların da yararlanabileceği duyurulmuştu.

2020 KREDİ SİCİL AFFI GELDİ Mİ?


2020 kredi sicil affı geldi mi? Evet, ne yazık ki hayır demek zorundayız. Çünkü 2020 yılı için henüz bir kredi sicil affı gelmiş değil ancak bu haberin detayında kredi sicili bozuk olanlara verilen kredi paketlerinden bahsediyor olacağız. Bu kişilerin tamamı kredi sicillerine af gelmemiş olsa dahi kolay bir şekilde bu kredi paketlerinden yararlanarak hemen başvurularını yapabilecekler. Geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede, Pandemi sürecinde verilecek krediler için sicil puanına bakılmaması gerektiğine yer verilmişti. Bu krediler de Pandemi sürecinde verildiği için sicil puanına bakılmaması gerekiyor. Hatırlanacağı üzere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.49 faiz oranı ile bireysel temel ihtiyaç desteği kredisi paketinde ilk olarak kredi sicili bozuk olanların da yararlanabileceği duyurulmuştu. Sadece devlet destekli kredi paketlerinden yararlanılabilecek. Onlar da 1 Nisan 2020 tarihinde duyurulan bireysel temel ihtiyaç destek kredisi paketidir. Bu paket kapsamında milyonlarca vatandaşımız bireysel ihtiyaç destek kredisi kampanyasından faydalanabilecek.

KREDİ SİCİLİ BOZUK OLANA KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Sadece kamu bankaları kredi sicili bozuk olanlara kredi veriyor. Geçmiş dönemde başlatılan bireysel temel ihtiyaç destek kredisine şimdi ise kredi sicili bozuk olan kişiler başvuru yapabilecek. Başvurular için:

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA
HALKBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA
VAKIFBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR