Kredi Sicil Affı Yasası ve Kredi Sicil Affı Koşulları Belli Oldu

Kredi çekmek günümüzde en sık başvurulan yöntemlerden birisidir. Ev, araba gibi gayrimenkul alımı dışında pek çok ihtiyaç için bankalardan kredi çekilmektedir. Aylık olarak yapılan taksitlendirmelerde uzun süre gecikme yapan ve borçlarını ödemeyen kişiler uyarıya rağmen borçları devam ettiği

Kredi Sicil Affı Yasası ve Kredi Sicil Affı Koşulları Belli Oldu
Yayın Tarihi: 13.10.2020 09:35:00

Kredi çekmek günümüzde en sık başvurulan yöntemlerden birisidir. Ev, araba gibi gayrimenkul alımı dışında pek çok ihtiyaç için bankalardan kredi çekilmektedir. Aylık olarak yapılan taksitlendirmelerde uzun süre gecikme yapan ve borçlarını ödemeyen kişiler uyarıya rağmen borçları devam ettiği taktirde bir süre sonra haciz işlemleri başlamakta ve isimleri de bankada kara listeye alınmaktadır.

Kara sicil yasası affı yasası ile bankalarda ismi kara listeye alınan kişilerin ismi kalkacak ve yeniden kredi çekme hakkına bu kişiler sahip olabilecektir. 5 ve 15 TL arasında başlayan kredi fiyatlarıyla bu kişiler bankalardan yeniden kredi çekmeye başlayabileceklerdir. Kredi çekmek zorunda kalan ve adı kara listeye alındığı için kredi hakkından yararlanamayan kişiler b u yasayla birlikte artık yeniden ufak meblalarla kredi çekmeye başlayabilecektir.
Adı kara listeye alınan ve kırmızı çizgi ile belirtilen kişiler yeniden kredi almak için bu kredi sicil affı yasasının yürürlüğe girmesini bekleyeceklerdir. Bu kanunla birlikte kişiler 6 ay içinde öncelikle tüm kredi borçlarını yapılandırmaları gerekiyor.

Kredi Sicil Affı Kapsamında Neler Yer Almaktadır?

Kredi sicil affı yasası kapsamında bu afla birlikte bankalarda bazı düzenlemeler yapılmıştır.
Buna göre ismi daha önceden borçlarından dolayı kara listeye alınan kişiler artık yeniden bankadan kredi çeker hale gelebilecektir. Bu yasa ile birlikte bu kişiler için yeni bir umut ışığı doğmaktadır. İsmi kara listede olan kişilerin bu yasa ile birlikte isimleri kara listeden çıkarılacak ve yeniden bu kişiler kredi çekme hakkında sahip olabilecektir. Yalnız bu kişilerin yeniden aftan yararlanarak yeniden kredi alabilmesi için daha önceki borçlarını ödemesi ve düzenli bir şekilde kredi ödemelerinde yapması gerekir. Aksi durumda eski borçlarını hala ödemeyen ve aylık taksitleri aksatan kişiler bankadan kredi çekim işlemlerini başlatamayacaktır.


Kredi Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Kredi sicil affı ile yeniden umut ışığı doğan kişiler bu affın ne zaman geleceğini merak etmektedir. Kredi sicil affı yasası mart ayında gündeme gelmiş ve yakın zamanda da mecliste konu gündeme getirilmiştir. Kanun teklife sunulsa da hala mecliste tam bir uzlaşma sağlanamamıştır. Mecliste uzlaşma sağlandığı takdirde yasa yürürlüğe girerse remi gazetede sonuç ilan edilecektir.

Kredi Sicil Affının Koşulları Nelerdir?

Kredi sicil affı yürürlüğe girerse bu aftan yararlanmak isteyen kişiler için bazı şartlar aranacaktır. Bu şartlar yerine getirildiği takdirde aftan yararlanarak kredi çekmek mümkğn olabilecektir. Kredi sicil affı koşulları şunlardır;
  • Öncelikle bu aftan yararlanmak isteyen kişilerin eski borçlarını eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekir.
  • Kanun teklifi yürürlüğe girdikten sonra 6 ay içinde mevcut şartların yerine getirilmesi gerekir.
Sicil affı yasasından yararlanmak isteyen kişiler sözünü ettiğimiz şartları yerine getirmesi gerekir. Aksi durumda bu kişilerin yeniden kredi çekmesi söz konusu olamaz. Ülkemiz zorlu bir dönemden geçti ve bu dönemde pek çok kimse maddi açıdan bundan etkilendi ve kredi borçlarını ödeyemez hale geldi Devlet vatandaşların bu özel durumunu düşünerek af yasasını gündeme getirdi. Vatandaşların borçlarını ödemesi koşuluyla isimlerinin kara listeden silinebileceğini belirtti. Mecliste uzlaşma ortamı sağlandığında ve kanun yürürlüğe girdiğinde vatandaşlar eski borçlarını ödemek koşuluyla bu aftan yararlanabilecek. Taksitlerini düzenli şekilde ödemeye devam eden vatandaş için yeniden kredi çekme hakkı doğabilecektir. Kredi sicil affından yararlanmak isteyen vatandaşlar yasa yürürlüğe girdikten sonra gerekli şartları sağlayarak bu aftan yararlanma yoluna gidebilirler.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR