Kredi sicili bozuk olanlar nasıl kredi alacak! Tek Yapmanız Gereken

Kredi sicil bozukluğu hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir durumdur, özellikle bir veya iki defa kredi ve kredi kartı ödemelerinde gecikme yaşanması durumunda kredi sicili zedelenmektedir. Kredi notu yüksek oranda zedelenen kişilerin ise kredi ve kredi kartı kullanması artık çok zor duruma gelir

Kredi sicili bozuk olanlar nasıl kredi alacak! Tek Yapmanız Gereken
Yayın Tarihi: 19.06.2020 20:26:00

Kredi sicil bozukluğu hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir durumdur, özellikle bir veya iki defa kredi ve kredi kartı ödemelerinde gecikme yaşanması durumunda kredi sicili zedelenmektedir. Kredi notu yüksek oranda zedelenen kişilerin ise kredi ve kredi kartı kullanması artık çok zor duruma gelir. Yüksek limitli kredi kartı olanların dahi kredi siciline göre kredi limitleri düşürülür ve gerekiyorsa kart kullanıma kapatılarak kişiye yeni kredi kartı gönderilmez. Aynı zamanda mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığı ile kredi kartında harcamalar ve para çekimleri söz konusu olmaz. Bu durumda vatandaşın yapacağı ilk işlem bankalar arasında sürekli gerçekleşmekte olan kredi sicil puanı ve kredi notunun yüksek tutulması gerekir. Yüksek tutulabilmesi için ise kişinin düzenli ödeme ve sürekli harcama yapması gerekir. Eğer kişi ödeyemeyeceğinden fazla kredi ve kredi kartı harcaması yapıyor ise mutlaka kendisine hâkim olmak zorundadır. Peki, kredi sicili bozuk olanlar nasıl kredi alacak? Kimler kredi kullanabilir? Kredi puanı olmayanlara hangi bankalar kredi verir? Hemen haberimizin detayını inceleyelim…

Son yıllarda insanlar sakız dahi alsa kredi kartı kullanır oldu, kredi kartı hayatımızın öyle bir yerine dokundu ki artık tüm alışverişlerimizi kredi kartı ile yapar hale geldik. Kâğıt paranın da değersizleşmesi ile beraber pek çoğumuz artık tercihimizi kredi kartından yana kullanıyoruz, buna neden olarak kredi kartının kâğıt paraya göre çok daha fazla avantajı var. Özellikle kredi kartı harcamaları yaparken taksitlendirme yapabilmek, anlık olarak nakit para vermiyor olmak ve benzeri tüm uygulamalar kredi kartını avantajlı kılıyor. Ancak kredi kartı kullanımı sırasında günü gelen ödemelerin son ödeme tarihinden önce ödenmesi gerekiyor. Kişi eğer kredi ve kredi kartı ödemelerini geciktiriyor ise mutlaka kredi notuna ve kredi siciline işleyecektir. Bu sebeple kişiler kredi kullanımında ciddi sorunlar yaşar. Özellikle 1000 kredi puanı olan kişi ve kredi sicili kötü olan kişi herhangi bir bankadan kredi kullanamaz. Buna geçmişte yaptığı tüm geç ödemeler neden olmuştur.

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLAR NASIL KREDİ KULLANIR?

Kredi puanı düşük olan kişi kredi başvurusunda anında reddedildiğini görecektir. Banka şubelerinden yapılan başvuruların bir nebze daha şansı vardır ancak mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığı ile yapılan tüm kredi başvuruları olumsuz dönecektir. Kredi sicili bozuk olan kişi sürekli olarak kredi başvurusu yapması üzerine bazı bankalar (Hepsi değil) kredi sicil düşürümü konusunda Merkez Bankası’na bildirim gönderir. Bu nedenle vatandaşın sürekli yapmış olduğu kredi başvurusu sebebiyle kredi notu düşer. Bu kişilerin acilen kredi başvurularını bırakması gerekiyor. Kullanmakta olduğu kredi kartı ile her ay market alışverişi, fatura ödemeleri, gıda ve diğer tüm alışverişlerini nakit yapmak yerine kredi kartı ile yapması makul olacaktır. Bu sebeple kişinin kredi kartı kullanım sicili düzelecek ve bir süre sonra bu rutine bindiği için ilgili banka kişinin kredi sicilinin yükselmesi için Merkez Bankası’na talepte bulunacaktır.


NE KADAR DÜZENLİ ÖDEME YAPMAMIZ LAZIM?

Bu sorunun cevabı bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. Özellikle kendi işine sahip olan kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekir. İşletme için yapılan harcamaların, ev için yapılan harcamalardan daha yüksek puan kazandırdığı kesin olarak biliniyor.

KREDİ SİCİLİ BOZUK OLANLAR KREDİ KULLANABİLİR Mİ?

Kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımızın öncelikle yukarıda vermiş olduğumuz tüm talimatlara uyması gerekmektedir. Daha sonrasında ise 1 yıllık sigorta prim ödemesi, 1 yıllık düzenli kredi kartı ödemesi ve resmi gelir belgesi ile ilgili bankalara fiziksel olarak başvuru yapması gerekir. Bu sayede daha kolay bir şekilde en az 50 bin TL ve en fazla 150 bin TL olacak şekilde ilk kredinizi kullanabilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR