Küçükçekmece İç Dış kumsal projesi Binali Yıldırım'ın olmazsa olmazı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'ndan Küçükçekmece'ye İç Dış Kumsal projesi! Binali Yıldırım Küçükçekmece'de İç-Dış Kumsal alanına büyük önem veriyor. Bu alanda Kanal İstanbul nedeniyle istimlak kamulaştırma olacak mı?

Küçükçekmece İç Dış kumsal projesi Binali Yıldırım'ın olmazsa olmazı!
Yayın Tarihi: 10.06.2019 23:00:00

23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'dan yeni proje vaatleri gelmeye başladı. Binali Yıldırım, Küçükçekmece İç Dış kumsal alanı için özel projesini açıkladı. Küçükçekmece'de sevgi seliyle karşılanan Binali Yıldırım'ın iç dış kumsal projesiyle Küçükçekmece'de büyük farklılık oluşacak.

Kanal İstanbul projesinde Haziran ayında ihaleye çıkılacağının kesinleşmesinin ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediye adaylarının projelerine çevrildi. İstanbul Küçükçekmece'de Kanal İstanbul projesiyle birlikte İç Dış Kumsal alanında kentsel tasarım projesiyle istimlak başlayacak.

BİNALİ YILDIRIM'DAN KÜÇÜKÇEKMECE'YE ÖZEL VAATLER


Küçükçekmece'de trafik sorunu olduğunun farkında olduğunu belirten Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemden bu yana Küçükçekmece trafiğini rahatlatmak için birçok projeyi hayata geçirdiğini, gelecekte bu projelere yenilerinin ekleneceğini şu sözlerle duyurdu:

"Küçükçekmece adeta metro hatlarıyla donatılacak. Küçükçekmece’de 7 proje var. Yenikapı-Sefaköy- Büyükçekmece Hattı başta olmak üzere, Küçükçekmece’den 5 tane daha metro hattı geçecek. İstanbul ulaşımı için çok iddialı bir projeyle geliyoruz. Gelecek 5 yıl içinde raylı sistemin İstanbul ulaşımındaki payını yüzden 18'den yüzde 48'e çıkaracağız. Raylı sistemin uzunluğunu 170 kilometreden 518 kilometreye çıkaracağız. Bunu gerçekleştirdiğimizde, raylı sistemin uzunluğu, Londra, Paris ve Moskova’daki raylı sistemden daha fazla olacak."

Kanal İstanbul projesi için Küçükçekmece'nin kilit rolde olduğunu aktaran Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesinin İstanbul'un sigortası olduğunu belirtti. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR