Kurban Bayramı ikramiyesi 1,500 TL olarak ödenecek olan kişiler açıklandı! Sizinde 1500 TL olabilir!

Kurban Bayramı öncesinde yaşanan mağduriyetlerin tüm vatandaşlarımız farkında. Özellikle vaat edilen ancak gerçekleşmeyen ödemelerden sonra Kurban Bayramı ikramiyesi 1,500 TL olacağı belirtilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen bu vaat edilen bu ödeme ile alakalı yeni açıklamalar geldi.

Kurban Bayramı ikramiyesi 1,500 TL olarak ödenecek olan kişiler açıklandı! Sizinde 1500 TL olabilir!
Yayın Tarihi: 20.07.2020 20:37:00

Kurban Bayramı öncesinde yaşanan mağduriyetlerin tüm vatandaşlarımız farkında. Özellikle vaat edilen ancak gerçekleşmeyen ödemelerden sonra Kurban Bayramı ikramiyesi 1,500 TL olacağı belirtilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen bu vaat edilen bu ödeme ile alakalı yeni açıklamalar geldi. Başta sadece tek tutarın 1000 TL olduğu belirtilmiş ancak verilen bu karardan sonra bazı emekli vatandaşlarımızın Kurban Bayramı ikramiye ödemesi 1,500 TL olarak yapılacağı belirtildi. 17 Temmuz 2020 tarihinde başlayan Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri, 29 Temmuz’a kadar ödeme alacak olan kişilerin tutarlarında artış olacağı belirtildi. Bu sayede vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile beraber Kurban Bayramı ikramiye ödemesi alması belirtildi.

Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri 17 Temmuz ile 19 Temmuz aralığında Kurban Bayramı ikramiyesi alan kişilerin iki hisseye bölünerek 500 TL Kurban Bayramı ikramiyesi aldığı biliniyor. Yani her emekliye 1000 TL yerine devlet bu ödeneği ikiye bölerek 500 TL Kurban Bayramı ikramiye ödemesi yapıyor. Bu durumun yaşattığı mağduriyetin ne zaman telafi edileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı ancak CHP grup başkanvekili tarafından yapılan açıklamalarda konu ile alakalı çalışmaların yapılması için gerekli tedbirlerin ve başvuruların yapıldığı belirtiliyor. İşte CHP kanadından gelen açıklamalar…

CHP TARAFINDAN GELEN AÇIKLAMALAR

CHP'nin üç grup başkanvekili, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1000 liradan 1500 liraya çıkarılmasına yönelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu. Peki, emekli ikramiyesi 1500 TL'ye mi çıkacak? Emekli ikramiyesine zam mı geliyor? Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile emekli ikramiyelerinin verilmesini heyecanla bekleyen vatandaşlar bugün, CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla emekli ikramiyelerinin 1500 liraya çıkarılmasına yönelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu. CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasını taşıyan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin gerekçesinde, emeklilere 2018 yılında ödenmeye başlanan bayram ikramiyesinin satın alma gücü değerinin düştüğü, hızla yükselen fiyatlar karşısında etkinliğini yitirdiği savunuldu. Peki emekli ikramiyesi 1500 TL'ye mi çıkacak? Emekli ikramiyesine zam mı geliyor?


SON DAKİKA: EMEKLİ İKRAMİYESİ 1500 TL'YE Mİ ÇIKIYOR?

Gerekçede Mart ayında Türkiye'yi de etkisi altına alan Korona virüs nedeniyle emeklilerin normal harcamalarının değiştiği ve zorunlu harcamalarının arttı ifade edildi. Ayrıca Pandemi döneminde emekli vatandaşların maaşları ve emekli ikramiyelerinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamadığı, emekli vatandaşların muhtaç durumuna düştüğüne değinildi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ 1500 TL OLURSA KİMLER YARARLANACAK?

CHP grup başkanvekillerinin bugün sunduğu kanun teklifi kabul edilirse eğer, emekli ikramiyelerine 500 TL zam gelerek 1500 TL'ye çıkarılacak. Zamlı emekli ikramiyesinden kimler yararlanacak sorusunu soran vatandaşlar araştırmaya başladı. Sigorta şirketleri, bankalar, borsalar ile ticaret ve sanayi odalarından emekli olmuş ve hala 506 Sayılı Kanun kapsamında aylıklarını almaya devam eden tüm vatandaşların zamlı bayram ikramiyelerinden faydalanması öngörülüyor.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR