Kyk 2019 Temmuz ayında yatacak mı? Kyk burs kredi ödemeleri bu ay hesaplara yatacak mı?

Kredi yurtlar Kurumu tarafından milyonlarca üniversite öğrencisine tahsis edilen burs ve kredi ödemeleri yaz aylarında yatacak mı? Kyk burs krediler yaz tatilinde hesaplara yatacak mı? Öğrenciler Kyk ödemelerinin 2019 Temmuz ve diğer yaz aylarında yatıp yatmayacağını araştırıyor.

Kyk 2019 Temmuz ayında yatacak mı? Kyk burs kredi ödemeleri bu ay hesaplara yatacak mı?
Yayın Tarihi: 24.06.2019 15:52:00

Gençlik Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından milyonlarca üniversite öğrencisine, maddi durumu vb. kıstaslar göz önünde alınarak verilen burs ve kredi ödemeleri yaz tatilinde de yatacak mı? Kyk ödemeleri 2019 Temmuz ayında da yatacak mı? Yüz binlerce öğrenci KYK Burs ve kredi ödemelerinin okulların tatil olmasından sonra da yatıp yatmayacağını araştırıyor.

KYK ödemeleri burs ve kredi ayırt edilmeksizin yıl boyu, 12 ay boyunca hesaplara yatırılacak! Öğrenciler, okulların tatil olduğu Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında da burs ve kredi ödemelerini almaya devam edecek. Öte yandan KYK yurdunda kalanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla getirilen yeni düzenlemeyle, yaz ayları boyunca kalmadıkları sürece KYK yurtlarına aylık kira ödemeyecek. KYK burs ve kredi ödemeleri ise 12 ay boyunca hesaplara yatırılacak.


2019 KYK TEMMUZ AYI BURS-KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

KYK Burs ve kredi ödemeleri her ayın başında, öğrencilerin T.C Kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen günde banka hesaplarına yatırılıyor. KYK Kredi ve Burs ödemeleri için öğrencilerin Ziraat Bankası hesapları ve hesap kartları bulunuyor. Bu hesaplara ayın başlangıcındaki ilk 9 günde, öğrencinin T.C kimlik numarasının son hanesine göre 500 TL burs ve kredi ödemesi yatırılıyor.

Kredi ve Burs ödemeleri, 2019 Temmuz ayında da öğrencilerin hesaplarında olacak. Yaz tatili dolayısıyla KYK tarafından herhangi bir kesinti yapılmayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR