KYK Borçları Ertelenecek Mi? Silinecek Mi? Korona Virüsü Sebebi İle Karar Ne Olacak?

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan yüzbinlerce üniversite öğrencisi Kyk borçları silinecek mi? Kyk borçlarının silinmesi gündemde mi sorularının yanıtını araştırıyor. Kyk'dan öğrenim kredisi alan öğrenciler, Kyk borçlarının Devlet tarafından silinmesini, en azından faizlerinin silinmesini...

KYK Borçları Ertelenecek Mi? Silinecek Mi? Korona Virüsü Sebebi İle Karar Ne Olacak?
Yayın Tarihi: 24.03.2020 12:40:07

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan yüzbinlerce üniversite öğrencisi Kyk borçları silinecek mi? Kyk borçlarının silinmesi gündemde mi sorularının yanıtını araştırıyor. Kyk'dan öğrenim kredisi alan öğrenciler, Kyk borçlarının Devlet tarafından silinmesini, en azından faizlerinin silinmesini yahut ötelenmesini istiyorlar. KYK kredi borçlarıyla ilgili daha önce düzenleme için çalışmaların yapıldığı gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekse Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanmıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle gündemin yoğun olduğu son günlerde KYK borçlarıyla ilgili bir müjdenin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Sizler için bu haberimizde araştırdık...

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok ekonomik önlem ve tedbir açıklayan Hükümet, Kyk borçları ile ilgili bir adım atacak mı? Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrenimi görüp Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) öğrenim kredisi alan yüzbinlerce öğrenci kredi borçlarının silinmesini istiyor. Ekonomik anlamda yoğun tedbirlerin alındığı son dönemde KYK borçlarıyla ilgili bir çalışma yapılacak mı? KYK Borçları silinecek mi? Bu soruların yanıtı araştırılıyor.

KYK BORÇLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR


Geçtiğimiz dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kyk borçlarıyla ilgili bir düzenlemenin yapıldığını resmen açıklamışlardı. KYK borçlarıyla ilgili sorulan soru üzerine 'Öğrenci lehine bir çözüm getireceğiz.' açıklamalarıyla Kyk borçları silinecek iddiaları da gündemden düşmez bir hâl almıştı. Kyk kredi borçlarıyla ilgili yeni düzenlemeyle borçların silinip silinmeyeceği, yoksa faizlerin mi silineceği ya da bir erteleme mi getirileceği merak ediliyor.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

KYK Kredi borçlarıyla ilgili son dönemde Koronavirüs salgını nedeniyle alınan ekonomik tedbirler çerçevesinde bu yılla birlikte Kyk kredi borçlarının silinmesi gündeme gelebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmanın içeriği bilinmezken, salgın nedeniyle ekonomik anlamda öğrencilerin mezun olduktan sonra öğrenim kredilerini geri ödemeleriyle ilgili bir müjde gelebilir! Yüz binlerce öğrenci Kyk borçlarıyla ilgili sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda seslerini yükseltiyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR