KYK borçları ile alakalı yeni gelişme yaşandı! Verilen önergeye göre borçların silinesi mümkün olabilecek

Günümüzde pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren en önemli konular arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları bulunmaktadır. Pek çok vatandaşımız bu zorlu süreç içerisinde KYK kredi borçlarını ödeyemediğinden dolayı güçlük çekmektedir.

KYK borçları ile alakalı yeni gelişme yaşandı! Verilen önergeye göre borçların silinesi mümkün olabilecek
Yayın Tarihi: 6.06.2020 21:02:00

Günümüzde pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren en önemli konular arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları bulunmaktadır. Pek çok vatandaşımız bu zorlu süreç içerisinde KYK kredi borçlarını ödeyemediğinden dolayı güçlük çekmektedir. Gelen son dakika gelişmeleri doğrultusunda İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan vermiş olduğu önerge doğrultusunda son dakika gelişmeleri ile gündemimizde ki yerini alıyor. KYK borçlarının geri ödenmesi son zamanlarından en çok yaşanılan problemler arasında bulunuyor. Bu konuya çözüm bulunması talep edilen önerge Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin reddetmesi ile gündemimizde ki konular arasında bulunamadı.

Ülkemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) borçları son zamanların ekonomik ve sosyal sorunları arasında bulunmasıyla birlikte pek çok vatandaşımızın geçim güçlüğü çekmesine sebep oluyor. Özellikle son zamanlarda ülkemizde etkisi görünen korona virüs salgın hastalığı süreci içerisinde KYK borçlarının geri ödenmesinde büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız arasında ciddi bir artış göründü. Siyasetçiler için çok sayıda talep gösterildi. Bu talepler doğrultusunda gereken önlemlerin ve tedbirlerin alınarak bu güçlükten kurtulmak isteyen vatandaşlarımız merak içerisinde araştırma yapmaya başladı.

TBMM BAŞKANLIĞINA KYK BORÇLARI İÇİN SUNULAN TALEP!


Vatandaşlarımız KYK borçlarını ödemekte zorlanmasının ardından KYK borçlarının düzenlenmesine yönelik birçok talep oluşturuldu. TBMM’ye önerge halinde verilen bu talep doğrultusunda İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan harekete geçti. Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM başkanlığına bulunduğu önerge doğrultusunda günümüzde pek çok vatandaşımızın mağdur olduğunu belirtmesinin ardından bu sorunun bir çözüme kavuşması amacıyla Meclis araştırmasının açılmasını talep etti.

Özellikle korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde işin kaybeden ya da işsiz oldukları için KYK borçlarını ödeme olanağına sahip olamayan vatandaşlarımız faizlerin işlemesiyle birlikte büyük problemler yaşamaya devam ettiklerini belirtmelerinin ardından bu sorunun çözümü araştırılıyor. Yüz binlerce vatandaşımız KYK borçları sebebiyle icra tehlikesi yaşamaya devam ettikleri gibi güçlük çekmeye başlamış bulunmaktadır.

AK PARTİ VE MHP MİLLETVEKİLERİ KYK BORÇLARI İLE ALAKALI MECLİS ARAŞTIRMA TALEBİNİ REDDETTİ!

KYK borçları günümüzde üniversite öğrencilerinin eğitim süreci içerisinde almış oldukları kredi borçları arasında bulunmaktadır. Okul bittikten 2 yıl sonra işe girilmesi doğrultusunda bu borçların ödenmesi devlet tarafından talep ediliyor. Ancak günümüzde pek çok vatandaşımız bu borçları öderken güçlük çekmeye başlamış bulunmaktadır. Özellikle son zamanlarda korona virüs salgın hastalığı gündemimize gelmesiyle işler daha çok zorlaşmaya başlamıştır.
KYK borçları ile alakalı yaşanılan bu problem doğrultusunda Milletvekili Türkkan çözüme yönelik bir çalışma hazırlayarak önerge dahilinde sundu. Ancak bu önerge AK parti ve MHP Milletvekilleri tarafından reddedilmesiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu oylama neticesinde KYK borçlarının ana parası ve faizleri ile birlikte ödemek zorunda kalacaktır. Ancak bu konu hakkında herhangi bir çözüm önerisi bulunmamaktadır. Böylelikle pek çok vatandaşımız ne yapacaklarını ve bu borcu nasıl ödeyeceklerini düşünüyor. Vatandaşlarımız merak içerisinde bu konu ile alakalı olarak bir çözüm önerisinin devlet tarafından yapılmasını ve en azından bu zorlu süreç içerisinde destek sağlanmasını bekliyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR