KYK Borçlarıyla İlgili Flaş Gelişme! KYK Borçları Siliniyor!

KYK Borçlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanacak mı? Son dönemde özellikle Koronavirüs pandemisinin de yaşanmasıyla birlikte Devletten pek çok kesime sosyal destek ve yardımlar gelmeye devam ederken milyonlarca öğrenci de Kyk kredi borçlarının silinmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

KYK Borçlarıyla İlgili Flaş Gelişme! KYK Borçları Siliniyor!
Yayın Tarihi: 18.07.2020 13:42:00

KYK Borçlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanacak mı? Son dönemde özellikle Koronavirüs pandemisinin de yaşanmasıyla birlikte Devletten pek çok kesime sosyal destek ve yardımlar gelmeye devam ederken milyonlarca öğrenci de Kyk kredi borçlarının silinmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. KYK kredi borçlarına yapılandırma ve af konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, TBMM'ye verdiği Kanun teklifi ile KYK borçlarının silinmesini talep etti. KYK Borçları silinecek mi? Detaylar haberimizde sizlerle...

Son dönemde Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle Devletten, toplumun emekli, memur, çalışan gibi pek çok kesimine yönelik sosyal yardımlar hızla sürdürülürken, öğrenciler de KYK Borçlarının af veya yapılandırılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Uzunca bir süredir gündemden düşmeyen KYK Borçları meselesinde flaş bir gelişme yaşandı! CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, TBMM'ye sunduğu Kanun Teklifi ile KYK Borçlarının silinmesi için önemli bir adım attı. Eğer söz konusu bu teklif kabul edilerek yasalaşırsa KYK kredi borçları silinecek!

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?


Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bağlı Kredi ve YUrtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen Öğrenim Kredisi, milyonlarca üniversite öğrencisinin okul hayatının ardından geri ödeniyor. Ancak mevcut şartlarda genç işsizliğin büyük bir patlama yaptığı ortamda milyonlarca kişi bu borcu ödemekte zorlanıyor. İşte bu noktada KYK kredi borçlarıyla ilgili af veya en azından uygun şartlarda ödeme için bir yapılandırma formülü bekleniyor.

CHP MİLLETVEKİLİ TEKLİF VERDİ!

CHP'li Çetin Osman Budak tarafından verilen KYK borçlarıyla ilgili kanun teklifi kabul edilerek yasalaşırsa KYK borçları silinecek! Ancak teklifte daha önceden ödenen KYK borçlarıyla ilgili "İade edilemez." ibaresi yer alıyor. Bu  da daha önce borçlarını ödeyen milyonlarca kişinin iade alamayacağı anlamına geliyor. 

Chp'li Çetin Osman Budak'ın verdiği Kanun teklifi ilk önce Komisyon'da gündeme gelecek. Komisyondan geçmesi halinde ise Genel Kurul gündemine gelecek ve oylamaya sunulacak. Oylamada da yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilirse Kyk borçları resmen silinmiş olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR