KYK burs kredi ödemeleri bu ay yatacak mı? 2019 Temmuz KYK ödeme alabilecek miyim?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından milyonlarca üniversite öğrencisi Burs ve kredi alıyor. Haziran ayı bitimiyle okullar tatil oldu ve yaz tatiline girildi. KYK 2019 Temmuz'da da yatacak mı KYK Burs kredi ödemeleri yazın da yapılacak mı?

KYK burs kredi ödemeleri bu ay yatacak mı? 2019 Temmuz KYK ödeme alabilecek miyim?
Yayın Tarihi: 21.06.2019 18:56:00

KYK Kredi ve burs ödemeleri, milyonlarca üniversite öğrencisine eğitim-öğretim hayatı boyunca destek sağlıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilerin ailevi, sosyal ve mâli durumları göz önünde bulundurularak bağlanan burs ve kredi ödemeleri, her ay öğrencilerin kimlik numaralarının son hanelerine göre Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte bütün üniversiteler Haziran Ayı sonu itibariyle yaz tatiline girecek. Milyonlarca üniversite öğrencisi KYK Burs ve kredi ödemeleri yaz aylarında da yatacak mı? Temmuz 2019 Kyk ödeme alabilecek miyim? Burs kredi ödemeleri yaz tatilinde yatmayacak mı? Sorularını soruyor.


2019 TEMMUZ KYK ÖDEMELERİ YATACAK MI?

KYK Burs ve Kredi ödemeleri, yılın 12 ayında da öğrencilerin hesaplarında olacak. Yani Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da KYK burs ve kredi ödemeleri yapılıyor. KYK Yurtlarında kalan öğrenciler ise, bu yurtlara yaz aylarında ödeme yapmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart seçimleri öncesi üniversite öğrencileri için yaptığı "jest" ile KYK yurtlarında yaz aylarında kira ödemesi yapılmıyor.

KYK Burs ve kredi ödemeleri ise yukarıda belirtildiği gibi Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında da öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. Temmuz 2019'da da öğrencilerin kimlik numaralarının son hanesine göre KYK Burs ve kredi ödemeleri, öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR