KYK Burs ve Kredi Başvuruları Merakla Bekleniyor!

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Merakla Bekleniyor!

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Merakla Bekleniyor!
Yayın Tarihi: 25.09.2023 18:33:00

Milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredi başvurularını heyecanla beklerken, toplu ödeme tarihleri büyük bir merakla araştırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere yapacağı 3 aylık toplu ödeme için geri sayıma başladı. Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri ise KYK'nin bu yıl ne kadar burs ve kredi vereceği. Lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ne kadar destek sağlanacak? İşte toplu ödemelerin ne zaman yapılacağına dair detaylar:

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman?

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlamış durumda, ancak üniversiteler henüz açılmadı. Üniversitelerin Ekim ayında açılması beklenirken, öğrenciler KYK yurtlarına yerleşmek için hazırlıklarını hızlandırıyor. Şimdi gözler KYK burs ve kredi başvurularında. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başvurular açılmıştı ve aynı tarih aralığında başvuruların açılması bekleniyor.

KYK Burs Tutarları

2023-2024 Geçtiğimiz Ocak ayında KYK kredi ve burs tutarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından artırıldı. Bu güncellemeyle lisans ve önlisans öğrencilerine aylık 1250 TL burs verilecek. Yüksek lisans öğrencileri 2500 TL, doktora öğrencileri ise 3750 TL destek alacaklar.

Toplu Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

KYK tarafından verilen burs ve kredi ödemeleri genellikle başvuruların Kasım ayında alınmasının ardından Aralık ayında başlar. Bu yıl da benzer bir şekilde Aralık ayında toplu ödemeler yapılması bekleniyor. Eğer Ekim-Kasım-Aralık ayları için 3 aylık bir toplu ödeme gerçekleşirse, lisans ve önlisans öğrencileri 3750 TL, yüksek lisans öğrencileri 7500 TL ve doktora öğrencileri toplamda 11250 TL burs alacaklar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR