KYK Kredi Borçları Siliniyor Kyk Borçlarıyla ilgili Flaş Gelişme! İşte o belge

Milyonlarca mezun üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren gelişme! Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi ödemesi alan milyonlarca öğrenci KYK Kredi borçları silinecek mi, yoksa ertelenecek mi?

KYK Kredi Borçları Siliniyor Kyk Borçlarıyla ilgili Flaş Gelişme! İşte o belge
Yayın Tarihi: 5.06.2020 14:58:00

Milyonlarca mezun üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren gelişme! Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi ödemesi alan milyonlarca öğrenci KYK Kredi borçları silinecek mi, yoksa ertelenecek mi? Sorusunun yanıtını araştırırken flaş bir gelişme yaşandı. İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından verilen 'KYK Borçlarının düzenlenmesine' yönelik Kanun teklifi reddedildi! Peki KYK Borçlarında son durum ne? Kyk borçları silinecek mi? Detaylar haberimizde sizlerle...

KYK Borçlarıyla ilgili flaş gelişme! Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da belirttiği üzere KYK Borçlarıyla ilgili bir düzenleme bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından kredi ödemesi alan milyonlarca kişiyi ilgilendiren KYK borçlarıyla ilgili düzenleme beklerken Meclis'ten flaş bir haber geldi. İyi Parti Milletvekili Lütfi Türkkan'ın KYK Borçlarıyla ilgili verdiği kanun teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. KYK Borçlarıyla ilgili af mı yoksa erteleme mi geleceği merak edilirken, daha önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenciler lehine bir düzenleme yapılacağı müjdesini vermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da KYK kredi borçlarına dair düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı. KYK Kredi borçlarıyla ilgili düzenlemenin, Koronavirüs salgını nedeniyle aksadığı ve yakın zamanda gündeme alınması beklenirken borçların silinmesi mi yoksa ertelenmesi mi gündeme gelecek? Şuan için bilinemiyor.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ? SON DAKİKA GELİŞMESİ


İyi Parti'nin TBMM Hesabı tarafından yapılan paylaşımla, Milletvekili Lütfi Türkkan'ın Ödenemeyen KYK Borçlarıyla ilgili düzenleme teklifinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiği belirtildi. Lütfi TÜrkkan'ın Meclis Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinin reddedilmesini İyi Parti böylece duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KYK Borçlarıyla ilgili bir düzenleme bekleniyor. KYK Borçlarının silinmesi de bu bağlamda milyonlarca kişinin beklentisi haline gelmiş durumda. Sosyal medyada bir kısım vatandaşlar KYK Borçlarının silinmesine sıcak bakarken daha önce KYK kredi borcunu ödeyenler ise kyk borçlarının silinmemesi gerektiğini, ancak mevcut ekonomik şartlar çerçevesinde ertelenmesinin mümkün olacağını düşünüyor.

KYK Borçlarıyla ilgili düzenlemeye dair flaş bir haber gündeme gelirse sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Ancak şuan Kovid-19 yenitip Koronavirüs salgını gündemi nedeniyle Kyk kredi borçlarıyla ilgili düzenleme kısa bir süreliğine rafa kalkmış durumda diyebiliriz.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR