Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Vücut kıllarından kurtulmak söz konusu olduğunda, seçenekleriniz oldukça geniştir ve bir karar vermeden önce her bir seçeneği gözden geçirmek istersiniz. Kıllarınızı hızlı bir şekilde tıraş edebilirsiniz, ancak kıllar birkaç gün içinde tekrar uzayacaktır.

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?
Yayın Tarihi: 23.07.2019 15:53:00

Tüy dökücü kremler de kullanılabilir ancak o da tüylerin kısa bir süre sonra geri gelmesi demektir. Daha kapsamlı bir tüy alma işlemi için, ağda yöntemini de düşünebilirsiniz. Ağda ile birkaç hafta pürüzsüz gezebilirsiniz ancak süreç, tüylerin yeniden uzaması ile tekrarlanacaktır.

Tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı düşünüyorsanız, aklınıza ilk gelen seçenek iğneli epilasyon olabilir ancak bu, hem çok fazla zaman hem de acı demektir. Kıl köklerine zarar vererek tüylerin en aza indirilmesi mantığına dayalı olan lazer epilasyon ise, vücudun pek çok farklı bölgesi için en etkili epilasyon seçeneğidir. Lazer epilasyon, kıl köklerindeki pigment hücrelerine odaklanıp hasar verilmesi ile gerçekleşir. Bu da, birkaç seans sonrasında özellikle vücudun geniş alanlarında çok ciddi başarılı sonuçlar demektir. Peki, lazer epilasyon tam olarak nedir? Nasıl yapılır? Avantajları nelerdir? Tüyler kaç seansta bitmektedir? Tüm bu soruların cevabı için, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz!

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon öncesinde, çıkan tüylerin 24 saat önce alınması tavsiye edilmektedir. Tüylerinizi almayı unuttuysanız, epilasyon öncesinde uygulamayı yapacak uzman tarafından da alınabilmektedir. Sonrasında, tüylerin azalması istenen bölgelere ve kişiye uygun olacak şekilde lazerli atışlar yapılmaktadır. Bundan sonra, tüylerin çıkıp kendiliğinden dökülmesi beklenir ve ilk seans sonrasında bile, tüylerinizin daha zayıf olduğunu fark edersiniz.

Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Lazer epilasyon yaptıranların büyük bir kısmı, uygulamanın güvenli olduğunu belirtmektedir ve işlem ile ilgili, uzun vadede herhangi bir sağlık riski belirtilmemiştir. Bununla birlikte, işlem sonrasında bazı kişilerde çeşitli yan etkiler görülebilir. Bu nedenle, epilasyonun önce küçük bir bölgede denenmesi ve herhangi bir reaksiyon görülmemesi durumunda, diğer alanlar üzerinde devam edilmesi daha uygun olacaktır.


Acı Verir Mi?

Mevcut tüylerinizin sayısı fazla ise, ilk seans sırasında acınız biraz daha fazla olabilir ancak tüyler azaldıkça, hissedeceğiniz acı da önemli ölçüde azalacaktır. Yine de, işlemin kendisi tipik olarak acı verici değildir. Epilasyon sonrasında, birkaç gün bölgede hassasiyet ve kızarıklık oluşabilir ancak birkaç gün içinde bunlar kendiliğinden geçmektedir.

Kimler İçin Uygundur?

Modern epilasyon yöntemleri düşünüldüğünde, lazer epilasyon en popüler seçeneklerden biridir, ancak herkes için en uygun yöntem olmayabilir. Peki, lazer epilasyon için en uygun adaylar kimlerdir? En uygun adaylar, tüyleri siyah ve açık tenli kişilerdir. Ancak, çeşitli cihazlar ile farklı kıl tipleri ve farklı ten renklerinde de çok başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Tek Bir Seansta Tüyler Biter Mi?

Lazer epilasyonda, sonuçları hemen göremezsiniz. Seans sonrasındaki birkaç hafta içerisinde, tüyler yavaş yavaş çıkıp kendiliğinden dökülmektedir ve sonuçların tam olarak görülmesi için, birkaç seans daha tekrarlanması gerekecektir. Seans aralıkları ve sayısı, kişiye özel olarak belirlenmekte ve kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Kaynak: https://www.marmarahair.com/lazer-epilasyon-nedir-nasil-yapilir/




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR