Maaşlara yüzde 51 ek zam! SON DAKİKA: Kesinleşti

Maaşlara ek zam müjdesi az önce geldi. Toplu iş sözleşmesi imzalandı tam %51 ek zam kesinleşti.

Maaşlara yüzde 51 ek zam! SON DAKİKA: Kesinleşti
Yayın Tarihi: 19.08.2023 22:36:00

Temmuz ayında olduğu gibi Ağustos ayında da maaş zamları Milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaşlarına zam memur maaşlarına zam asgari ücrete zam ve kamu çalışanlarına zam haberleri her geçen gün gelmeye devam ediyor. Bugün de yeni bir müjdeli haber geldi. Maaşlara ek zam onayı verildi. Tam %51 artış yapıldı. Taban maaş ve sosyal haklarda yeniden düzenlendi. Az önce imzalar atıldı, ek zam kesinleşti.

Ağustos ayında maaş zammı haberleri Milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Emekliler memurlar çeşitli belediyelerde çalışan personeller için toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. 1 Ağustos'ta başlayan memur ve emekli sözleşme görüşmelerine ek olarak Bazı belediyeler ve kurumlarda da görüşmelerin sonuçları gelmeye başladı. Bugün de binlerce çalışana yeni bir müjde daha verildi. Yeni toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlara gelecek zam oranı açıklandı. Ayrıca sosyal haklarda yeniden düzenlendi. İşte toplu iş sözleşmesi sonuçlarına göre yeni zamlı maaşlar…


YÜZDE 51 EK ZAM ONAYLANDI

Ağustos ayında yeni zam haberleri gelmeye devam ediyor. Asgari ücreti memur ve emekli maaş zammı sonrası birçok belediyede personelleri için sendikalarla masaya oturdu. Bugünkü zam haberi ise Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından verildi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Karadeniz Ereğli Belediyesi bünyesinde çalışan personeller için ek protokol imzalandığı bildirildi.


Yapılan ek protokol ile birlikte 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belediye bünyesinde çalışan personelin 1 aylık net ücretinin Taban maaş olarak 15.880 TL'ye yükseldiği belirtildi. Yani Belediye bünyesindeki personellere verilecek olan en düşük maaş 15.880 TL oldu. Böylece belediye çalışanların maaşlarına yapılan zam oranı da %51 olarak gerçekleşmiş oldu.



SOSYAL HAKLARA DA DÜZENLEME GELDİ

Ayrıca belediye personeli çalışanlarına maaş zammına ek olarak sosyal hakları da düzenleme yapıldığı bildirildi. Yani taban Maaşlar 15.500 TL'ye yükseltilirken belediye bünyesinde yapılan çalışanların aldığı sosyal yardımlarda Temmuz ayından itibaren geriye dönük şekilde zamlı olarak ödenecek. Böylece yaklaşık 800 personelin maaşı artmış olacak. Temmuz ayı maaşları ödendiği için belediye personellerine geriye dönük ödemeler ek ödeme olarak yapılacak. Bu ek ödemelerinde ağustos ayı maaşları ile birlikte hesaplara geçeceği öğrenildi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR