Maaşlarda 463 TL İkramiye Ödenecek! Maaşda 4 Ayda 1 İkramiye Müjdesi

Asgari ücretli çalışan vatandaşlara 4 ayda 1 463 tl ikramiye mi ödenecek? Asgari ücretliye Devlet desteği uzun zamandır gündemde. Enflasyon karşısında zamları yetersiz bulan asgari ücretli çalışanlar dört ayda bir ikramiye almak istiyor. Asgari Ücretliden vergi alınmaması, Asgari ücretliye bu vergi

Maaşlarda 463 TL İkramiye Ödenecek! Maaşda 4 Ayda 1 İkramiye Müjdesi
Yayın Tarihi: 20.03.2020 11:52:00

Asgari ücretli çalışan vatandaşlara 4 ayda 1 463 tl ikramiye mi ödenecek? Asgari ücretliye Devlet desteği uzun zamandır gündemde. Enflasyon karşısında zamları yetersiz bulan asgari ücretli çalışanlar dört ayda bir ikramiye almak istiyor. Asgari Ücretliden vergi alınmaması, Asgari ücretliye bu vergi tutarının 4 ayda 1 olmak üzere ikramiye olarak dağıtılması için TBMM'de görüşmeler ve kanun teklifleri verilmeye devam ediliyor. Asgari ücretliye 463 TL ikramiye için düğmeye basılmıştı ancak görüşmeler şu sıralar Koronavirüs nedeniyle kesintiye uğradı. Asgari ücretliye 463 TL ikramiyenin detaylarını bu haberimizde hazırladık...

Asgari ücretli çalışanlara 4 ayda 1 olmak üzere 463 TL ikramiye ödemesi için harekete geçildi. Başta muhalefetin desteklediği 'Asgari ücretliden vergi alınmaması' ve alınacak vergilerin yine asgari ücretlilere yılda 3 kez ikramiye olarak 463'er TL ödenmesi teklif ediliyordu. TBMM'de asgari ücretliye 4 ayda 1 kez 463 TL ikramiye ödenmesi için kanun teklifleri görüşülüyordu. Ancak son dönemde Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle görüşmeler duraksadı. Görüşmelerin ilerleyen dönemde tekrar başlaması ve ikramiyelerin 463 TL olarak yılda 3 kere hesaplarına yatırılması beklenecek.

ASGARİ ÜCRETLİYE YILDA 3 İKRAMİYE

Asgari ücretliden vergi alınmaması için kanun tasarısı gündeme gelmişti. TBMM'de yoğun şekilde ve hararetli görüşmelere neden olan Asgari ücretliye ikramiye müjdesi için çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada Asgari ücretliye ilerleyen günlerde sürprizlerin olacağını duyurmuştu. Asgari ücretliye ikramiye düzenlemesi gerçekleşirse, asgari ücretli çalışan milyonlarca işçi yılda 3 kez ikramiye alacaklar. İkramiye tutarları 4 ayda 1 kez 463 TL olacak ve 3 kez ödenecek.

ASGARİ ÜCRET 154 TL ARTACAK


2020 yılında gerçekleşmesi beklenen Asgari Ücretliden vergi alınmaması kanun tasarısı hayata geçerse, 2020 asgari ücreti de etkileyecek. 2020 yılı asgari ücreti net olarak 154 TL zamlanmış olacak. Asgari ücretliye 463 TL'lik 3 ikramiyeyle toplam 1.852 TL'lik ek ödemenin de yolu açılacak. 

ASGARİ ÜCRETLİYE GIDA YARDIMI

Devlet ve belediyelere geçim zorluğu bulunan ailelere aylık gıda yardımı yapıyor. Belediyeler bazı marketlerde geçen gıda kartları ile aylık ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Belediyelerin gıda yardımlarından yararlanmak için belediyelerin sosyal yardımlaşma birimlerine şahsen başvurmaları halinde aranan kriterlere uyan kişilere aylık kira yardımları yapılmaktadır.

2020 YILINDA ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ SÜRECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirilen Koronavirüs toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2020 yılında asgari ücret desteğinin süreceğini yineledi. Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan onlarca işyeri ve işletmeye yönelik destekler böylece sürecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR