Maddi durumu kötü olanlar için kira yardımı başvuruları başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl maddi durumu kötü olan ve muhtaç ailelere kira yardımı sağlanmaktadır. Bu yardımlar 2020 Covid-19 salgını nedeniyle çok daha genişletilerek sağlanmaya devam etmektedir.

Maddi durumu kötü olanlar için kira yardımı başvuruları başladı
Yayın Tarihi: 19.08.2020 20:38:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl maddi durumu kötü olan ve muhtaç ailelere kira yardımı sağlanmaktadır. Bu yardımlar 2020 Covid-19 salgını nedeniyle çok daha genişletilerek sağlanmaya devam etmektedir. Genel olarak salgın dolayısıyla işi kaybetmiş ya da işe gidemez hale gelmiş kişilere verilen kira yardımları başvurular halinde alınabilmektedir. Sadece kira yardımı olarak kalmayarak çeşitli gıda, yakacak, eğitim ve barınma masrafları da karşılanabilmektedir. Fakat bu yardımların her biri için ayrı ayrı başvuru oluşturulması gerekmektedir.

Kira yardımı sağlayan kuruluşlardan söz edilecek olursak bu kuruluşlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Vakıf ve Dernekler, diğer gönüllü kuruluş ve şahıslar, Kaymakamlıklar ve son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şeklinde söylenebilmektedir. Her kurum ve kuruluş farklı tutarlarda kira desteği sağlayabilmektedir. Bu noktada kiranın tamamı olmamakla birlikte bir kısmı da karşılanabilmektedir. Her kurum ve kuruluşlar ayrı olarak görüşerek bu tutarların neye göre belirlendiğini öğrenmek gerekmektedir.

KİRA YARDIMLARI NE KADAR OLMAKTADIR?

Kira yardımları olarak Belediyeler yaklaşık olarak 595 ile 960 lira aralıklarında kira yardımları sağlayabilmektedirler. Bu tutar her il ve ilçede farklı olmaktadır. Daha büyük şehirlerde kira destekleri yüksek tutarlardan sağlanabilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise genel olarak yine aynı tutar aralıklarından kira desteği sağlamaktadır diyebiliriz. İllere göre bu tutarları söyleyecek olursak da Tunceli, Nevşehir, Bayburt, Hakkari ve Karaman gibi şehirler için 595 lira ödenmektedir. Eskişehir, Balıkesir, Van, Trabzon ve Samsun gibi şehirler de 660 lira kira yardımı yapılmıştır. Düzce Amasya, Rize Bitlis, Edirne, Osmaniye ve Şırnak gibi şehirlerde de 675 lira kira yardımı sağlanmıştır.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR