Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan açıklama: Konut kredisi, vergi affı müjdesi ve istihdam gelişmeleri!

Hazine ve Maliye bakanı tarafından gelen art ardına yapılan açıklamalar doğrultusunda pek çok kampanyaların yapılacağı ve vergi affı meselelerine ilişkin son dakika açıklamaları geldi. İstihdam konusunda çok ciddi bir derece de paket hazırlığını yapıldığı açıklandı.

Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan açıklama: Konut kredisi, vergi affı müjdesi ve istihdam gelişmeleri!
Yayın Tarihi: 7.06.2020 18:45:00

Hazine ve Maliye bakanı tarafından gelen art ardına yapılan açıklamalar doğrultusunda pek çok kampanyaların yapılacağı ve vergi affı meselelerine ilişkin son dakika açıklamaları geldi. İstihdam konusunda çok ciddi bir derece de paket hazırlığını yapıldığı açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomistler ve gazeteciler ile bir araya gelmesi doğrultusunda önemli konular hakkında açıklamalar da bulundu. Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde saat 11.00 sularında başlayan toplantı esnasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak günümüzde yeni sistemin getirmiş olduğu katkılardan bahsetti. Türkiye’nin pozitif ayrıştığını bildiren ve Türkiye’de önceliğin istihdamın korunması gerektiğini vurgulayarak ön plana çıkmaktadır. Böylelikle Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda istihdamın korunması ve arttırılması gerektiği konularının vurgulanmasıyla dikkatleri çekti. Bu doğrultu da yeni paket kampanyalarının hazırlandığını bildirdi. Kredi kampanyalarına dair yapmış olduğu açıklama doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut kredisi kampanyalarından 2 gün içerisinde 15 bin civarında kredi kullandırıldığı bildirerek son gelişmeleri aktardı.

Döviz ve enflasyon konusu hakkında da açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Döviz talebi yoğunluğu görmüyorum. Altın talebi dünyanın her yerinde olduğu gibi arttı. Altına yönelik talep hafif hafif yavaşlamaya başladı. Küresel kaynaklı bir krizde Türkiye ilk defa enflasyon faiz ve kur denkleminde kontrolü kaybetmedi. Faiz, kur ve enflasyonda istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Alternatif yatırım araçları ön plana çıktı." İfadelerini kullandı.

VERGİ AFFI SÖZ KONUSU DEĞİL AÇIKLAMASINDA BULUNDU!


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama doğrultusunda vergi affının söz konusu olmadığı belirtilmesiyle birlikte af gibi algının bu konu için karşı olduklarını belirtti. Ayrıca yapılandırma adımlarının atılabileceği ancak şu durum içerisinde somut bir çalışmanın yapılmadığını bildirdi. Ayrıca bu zorlu süreç içerisinde sektörlerin canlanması amacıyla ve vatandaşlarında ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sunulan paketler doğrultusunda günümüzde pek çok fırsatçılar için uyarı da bulundu.

KONUT KREDİ FIRSATÇILARINA SON GELECEK!

Konut kredi kampanyaları doğrultusunda bu durumu fırsatçılığa çeviren vatandaşlarımızın bulunduğu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, şikayetlerin yakından takip edildiğini ve fırsatçıların gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı açıkladı. Ayrıca Berat Albayrak, "Konut kredisi ile ilgili 2 günde 15 bini geçtik. Fahiş bir fiyat olmaması konusunda kararlıyız. Kötü niyetli olanlara karşı çok net tavır koyacağız. Devir fırsatçılık yapma dönemi değil. Şikâyetleri yakından takip ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Böylelikle bu zorlu süreç için oluşturulan kredi kampanyalarının konut fiyatlarının artması için yapılmadığını ve ev sahibi olmak isteyen bireylerin hayallerinin gerçekleşmesi amacıyla yapıldığını bildirdi. Ayrıca inşaat sektörünün de bu zorlu süreç içerisinde olumsuz etkilenmesinden dolayı böyle bir kampanya doğrultusunda tekrardan canlanması gerektiği için kredi kampanyalarının oluşturulduğunu açıklayarak ön plana çıktı. Bu doğrultuda bu fırsatı kötü niyet olarak fırsatçılığa çeviren vatandaşlarımız için tespit edilmeleri doğrultusunda gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı açıklandı.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR