Mart ayı AGİ ve Ücretler Değişti! Kontrol Edin

Mart ayı AGİ ve Ücretler Değişti! Kontrol edin. Asgari ücretle çalışanlar mart ayında Asgari Geçim indirimi ödemelerini merak etmektedirler. Mart ayında AGİ ödemelerine zam geldi mi? 2020 yılı AGİ ödemeleri ne oldu? 2020 yılındaki asgari ücret zammı ile AGİ değişikliği hakkında sizlere bilgiler vere

Mart ayı AGİ ve Ücretler Değişti! Kontrol Edin
Yayın Tarihi: 11.03.2020 23:28:00

Mart ayı AGİ ve Ücretler Değişti! Kontrol edin. Asgari ücretle çalışanlar mart ayında Asgari Geçim indirimi ödemelerini merak etmektedirler. Mart ayında AGİ ödemelerine zam geldi mi? 2020 yılı AGİ ödemeleri ne oldu? 2020 yılındaki asgari ücret zammı ile AGİ değişikliği hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

Mart Ayı AGİ İndirim Haberi Son Dakika

Mart ayında AGİ indirim haberi yayımlandı. Mart ayında AGİ ücreti değişti. Sizinde internet üzerinden bu asgari indirimi kontrol etmeniz mümkün. Asgari ücret ile çalışanların aylık ücretleri hesaplandıktan sonra yıllık gelir vergisi ile birlikte AGİ hesaplaması yapılır ve bu hesaplamadan sonra kalan tutar üzerinden vergi alınır. Bu yüzden AGİ önemlidir. AGİ hesaplamasında en önemli faktörle çocuk sayısı ve eşinizin durumudur.

Eş ve çocuk durumu AGİ hesaplamasında büyük rol oynar. AGİ sayesinde sizden kesilen vergilerin büyük bir kısmı iade edilmektedir.
2020 yılında asgari ücrete gelen zamdan sonra, AGİ tutarlarında da değişiklikler olmuştur. Asgari ücrete yapılan zamlardan sonra Asgari ücret dışında geçim indirimi de zamlanmıştır. 2020 yılı ocak ayından itibaren 2.943 TL brüt, 2.324 TL net olarak asgari ücret alacaksınız. Bu aldığınız maaşlar üzerinden yıllık %15 civarında bir gelir vergisi maaşlarınızdan kesilecektir.


Asgari Ücret Mart Tablosu

Haberimizin başında da söylediğimiz gibi AGİ sizin eş durumunuza ve çocuk durumunuza bakılarak ödenmektedir. Bu ödemelerde her hangi bir hak kaybı olmaması için düzenli olarak eş ve çocuk durumlarınızı işverene bildirmeniz gerekiyor.

Örneğin eşiniz vefat ettiyse bildirmeli, yeni bir çocuk olduysa da bildirilmelidir. Bazı kişiler otomatik olarak AGİ alırım demektedir ama siz bildirim yapmazsanız maalesef yeni olan eş ve çocuk durumlarında bir ücret alamayacaksınız.

2020 yılının Mart Ayında AGİ Tablosu Şu Şekildedir.
  • Bekâr çalışan 220 TL
  • Evli eşi çalışmayan kişiler 264 TL
  • Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu 297 TL
  • Evli eşi çalışmayan 2 çocuklu 331 TL
  • Evli eşi çalışmayan 3 ve üzeri çocuklu 375 TL
  • Evli ve eşi çalışan kişiler ise 220 TL
AGİ almaktadır. Bu rakamlar sizin alacağınız ücretin üzerine eklenecektir. Asgari ücretli olarak çalışsanız da daha yüksek maaşla çalışsanız da bu ücretler hesabınıza yatacaktır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR