Maske İçin Telefonlara Kod Gelmeyenler Ne Yapacak?

Korona virüs sebebiyle maske dağıtımında Türkiye’de iki defa yeni karar alındı. Korona virüs salgını sebebiyle özel sektördeki maske faciası sonrasında devletin el atması sebebiyle tüm maske satışları yasaklandı.

Maske İçin Telefonlara Kod Gelmeyenler Ne Yapacak?
Yayın Tarihi: 24.04.2020 16:51:00

Korona virüs sebebiyle maske dağıtımında Türkiye’de iki defa yeni karar alındı. Korona virüs salgını sebebiyle özel sektördeki maske faciası sonrasında devletin el atması sebebiyle tüm maske satışları yasaklandı. Yasaklanan maske satışı sebebiyle daha kötü senaryolar ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar maske satışının yasak olmasından önce rahat bir şekilde uygun ya da pahalı fiyattan maske temin edebiliyordu. Ama maske satışı yasaklanması ardından daha büyük izdihamlar ortaya çıkmaya başladı. Kimi insanlar maskesi olmadığı için marketlere, manavlara, eczanelere ve benzeri işletmelere giremedi. Marketlere maskesiz olduğu için giremeyen vatandaşlar ise isyan etti.

“Maske alamıyoruz, satmıyorlar. Kimse ücretsiz de vermiyor” gibi benzeri tepkiler verdi. Vatandaşlar haklı olarak verdiği bu isyanda daha kötü durumlarla karşı karşıya kalabilecekti. Bunun üzerine devletten bir hamle daha geldi. Bundan böyle her hafta her vatandaşa PTT’ler aracılığı ile ücretsiz 5 adet maske dağıtımı yapılacaktı. PTT bu konuya ilişkin yaptığı hatalar sebebiyle bu konu direkt eczanelere verildi. Eczanelerden her vatandaş hakkını alamadı. Eczacılar Birliği’nden gelen açıklamaya göre ise ilk aşamada 60 yaş üstü milyonlarca kişi için SMS uygulaması ile maske dağıtımı yapılacaktı.

e-Devlet Ücretsiz Maske Dağıtımı Başvurusu İçin Tıklayınız!

Yukarıdaki verdiğimiz bağlantı ile beraber devletimiz tarafından verilecek olan ücretsiz maske hakkınızı kullanabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için TC kimlik numaranızı biliyor olmanız gerekmektedir. Eğer TC kimlik numaranızı bilmiyorsanız BURAYA tıklayın. TC kimlik sorgulama sayfasından TC kimlik numaranızı öğrenebilirsiniz.


Maske İçin Kod Gelmeyenler Ne Yapacak?

Şu aşamada 60 yaş üstü tüm vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde dağıtılmaya çalışılıyor. Yapılan hesaplamalara göre 30 günden önce tüm 60 yaş üstü bitirilecek. Ancak yapılan program yanlış ve aksamalara sebebiyet veriyor. Şu an maskesi olmadığı için binlerce vatandaşımız marketlere giremiyor. Herhangi bir topluma gönül rahatlığı ile giremiyor. Bundan mütevellit pek çok sorun teşkil ediyor. Bu sorunların önüne geçebilmek için ise şu aşamada yapılabilecek en doğru hareket çevrenizde bulunan kişilerden fazla maske istemek olacaktır. Devletimiz bu konuda elinden geleni yapmaya çalışıyor olsa da maske dağıtımı biraz daha yavaş işleyebilecek. Bu sebeple herkesin kendi maskesini bireysel olarak kendisi bulabiliyor olması çok önemli.

Maske Kodu Gelmeyen İçin Ayrıca Yeni Uygulama Geliştirildi!

Maske kodu gelmeyen tüm vatandaşlarımız için yeni bir uygulama geliştirildi. Kimlik doğrulama sistemi ile beraber anında telefonunuza SMS kodu gelebiliyor. Ancak her eczane bu uygulamaya geçiş yapamadı. Ya da farklı aksaklıklar sebebiyle gecikmeler yaşanabiliyor. Malum uygulama yeni bir uygulama ve birkaç gün daha beklenebiliyor. Bu sebeple bulunduğunuz bölgedeki eczanelere giderek “Telefonuma kod gelmedi, kimlik doğrulama sistemi ile maske almak istiyorum” diyerek devlet tarafından dağıtılan ücretsiz maske dağıtımından yararlanabilirsiniz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilgili uygulamadan bahsederken mağduriyetlerin yaşandığını ve bu mağduriyetlerin çözülebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz dedi. Bakan Koca ayrıca: “20 ile 65 yaş arası vatandaşa bir kod vererek, eczanelerden temini yolunu tercih ettik. Kendilerine mesaj gelmeyen kişiler için veya telefonu olmayan, kaydı olmayan kişiler için de eczaneye müracaat ettiğinde kimlik doğrulaması sonrası yeniden bir kod verilme durumunu da sağladık. Şu dönemde eczaneler üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşımıza maskeyi ücretsiz vermeye devam ediyor olacağız” dedi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR