Mayıs ayında maaşlara 6.000 TL destek verilecek! Başvuru için son günler

Korona virüs salgın hastalığı birçok ülkede ekonomik kaosa sebep olmasıyla hem vatandaşlar hem de hükümet tarafından bu konu ile alakalı çözüm arayışları başlamış bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi birçok vatandaş için devlet tarafından pek çok maddi destek sağlanıyor.

Mayıs ayında maaşlara 6.000 TL destek verilecek! Başvuru için son günler
Yayın Tarihi: 15.05.2020 21:49:05

Korona virüs salgın hastalığı birçok ülkede ekonomik kaosa sebep olmasıyla hem vatandaşlar hem de hükümet tarafından bu konu ile alakalı çözüm arayışları başlamış bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi birçok vatandaş için devlet tarafından pek çok maddi destek sağlanıyor. İşten çıkartılmaların önüne geçirilerek gereken tedbirler alınmaya başladı. Günümüzde birçok vatandaş işsizlik maaşından ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır. Bunların yanı sıra faydalanamayan vatandaşlar için de ayriyeten yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Devlet tarafından 1500 TL ile 6 bin TL arasında sağlanan destek başvuruları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte ayrıntılar…

Korona virüs salgın sebebiyle hem sosyal açıdan hem de ekonomik açıdan hayatın durma noktasına gelindi. Söz konusu süreç içerisinde mağduriyetin yaşanmasıyla birlikte devlet tarafından günümüzde birçok yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için maddi destek imkanı sunuluyor. Özellikle engelli ya da yaşlı vatandaşlarımız öncelikler arasında bulunmasıyla birlikte geçim güçlüğü çeken vatandaşlar için birbirinden farklı kampanyalar başlatıldı. Geliri yüksek vatandaşlar için bu süreç içerisinde kredi fırsatları verilerek güçlük çekmemesi hedeflenmektedir.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE MAYIS AYINDA SAĞLANAN MADDİ DESTEKLER!

2020 yılı dahilinde günümüzde her geçen gün yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için maddi destek ödemelerin de artış göstermektedir. Maddi destekler sadece devlet tarafından değil, devletin alt birimleri vasıtasıyla da gerçekleşmesiyle birlikte korona virüs salgını sebebiyle fazlar halinde ve taksitler ile ödemeler yapılmaktadır.

Evde Bakım için ya da engelli maaşına bağlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri aileleri için evde bakım maaşından yararlanmak istemektedir. Bu maaş her ayın 13. Gününde hesaplara 1460 TL olarak yatırılmaktadır. Ayrıca engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla destek ödeme ücreti olarak 920 TL olarak belirlenmiştir. Gerekli olan şartlara uyum sağlayan vatandaşlar bu yardım desteğine başvuru yaparak gerekli yardımlardan faydalanma fırsatını elde edebilmektedir.


Ayrıca 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız için sosyal güvencesi bulunmuyor ise 700 TL yaşlılık aylığı ödemesi yapılmaktadır. Çalışan annelere ise hem doğum parası hem de çocuk bakım parası gibi birçok maddi yardım fırsatları sunulmaktadır. Bu maddi yardım meblağı yaklaşık 6 bin TL’yi bulmaktadır.

2020 CENAZE YARDIMI 716 TL!

360 günlük sigorta primi ödenen vatandaşlar için cenaze yardımı yapılmaktadır. Eş ve çocukların bu süreç içerisinde herhangi bir yardımı bulunmaması durumunda anne, baba ya da kardeş bu fırsattan yararlanma hakkına sahip olabilmektedir. Bunun için öncelikle SGK’ya başvuru yapılması gerekmektedir.

Aynı zamanda doğum öncesi ve doğum sonrasında çalışan anneler 4 aylık izin kullanmasıyla birlikte çalışmadığı sürenin ücretini devletten alma hakkına sahip olabilmektedir. En düşük ödeme hesaplanmasıyla birlikte 6000 TL ödeme yapıldığı ortaya çıkmaktadır. Ücretler Ziraat Bankası hesabına yatırılmasıyla birlikte doğum izinlerini e Devlet aracılığı sayesinde alma fırsatını elde edebilirsiniz. Aynı zamanda 27 Ocak 2020 tarihinden itibaren bu meblağ 7600 TL’ye kadar çıkarıldı.
 
SON ZAMANLARIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN RAPOR PARASI!

Bir kişi sigortalı olarak çalıştığı iş yerinde rapor almış ise maaş patron tarafından ödenmemektedir. İzin günleri hariç raporlu sayılan günler içerisinde ödeme SGK tarafından yapılmaktadır. İş görmemezlik raporu ve istirahat parası da en çok tercih edilen ödemeler arasında yerini almaktadır. Ödeme yapılırken son 3 aylık kazancınız üzerinden hesaplama yapılmasıyla birlikte günlük 50 ila 100 TL arasında ödeme yapılmaktadır.  Sağlık kuruluşundan alacağınız rapor ile SGK’dan maaş ödemelerinizi alabilirsiniz…
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR