MEB'den Açıklama! 2020-2021 Kasım Ayı Ara Tatil Olacak mı? Tatil Kaç Gün?

Kasım ayı ara tatil bu yıl olacak mı? MEB 2020-2021 ara tatil takvimi açıklandı. Ara tatilde uzaktan eğitim yapılacak mı?

MEB'den Açıklama! 2020-2021 Kasım Ayı Ara Tatil Olacak mı? Tatil Kaç Gün?
Yayın Tarihi: 9.11.2020 18:00:00

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan öğretime devam eden öğrencilerin yüz yüze eğitime geçiş dönemi başlarken Kasım ayının gelmesiyle birlikte, gözler  "Ara Tatil olacak mı?" sorusuna çevrildi. Geçtiğimiz sene başlayan uygulamaya göre, öğrencilerin kasım ve nisan aylarında eğitimlerine ara veriliyordu. Peki bu yıl aynı sistem geçerli olacak mı? Ara tatil ne zaman yapılacak?

BU YIL ARA TATİL OLACAK MI? İLK ARA TATİL NE ZAMAN UYGULANACAK

Uzaktan eğitim sürecinin kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişi devam ederken bu yıl ara tatil olmayacağı iddiaları gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanı tarafından dönem başında açıklanan takvime göre birinci dönem ara tatil 16-20 Kasım arası olmak üzere öğrenciler toplam dokuz(9) gün mola verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni dönem başında yayınlanan takvimde 2020-2021 ara tatil tarihleri duyurulmuştu.


Geçen yıl Kasım ve Nisan ayında uygulanmaya başlayan 1 haftalık molanın bu yıl da uygulanacağı ortaya konulurken yüz yüze eğitime geçen öğrenciler konuyla ilgili yeni bir kararın çıkıp çıkmadığını araştırmaya başladı.

MEB Tarafından Yayınlanan Takvime göre;

16-20 Kasım 2020 birinci dönem ara tatili

25 Ocak-5 Şubat 2021 yarıyıl tatili

12-16 Nisan 2021 ikinci dönem ara tatili

18 Haziran 2021 Cuma günü eğitim öğretim yılı sona erecek.


Ara Tatillerde Uzaktan Eğitim Devam Edecek mi?

Bakan Selçuk 2020-2021 yıkında salgının seyrine göre bilimsel veriler incelendikten sonra ara tatilin yapılıp yapılmayacağı konusunda net bilgiler paylaşacağını söyledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle öğrenciler yüz yüze eğitime kademeli geçiş yaptılar. EBA Tv ile derslere devam eden öğrenciler tarafından 16 Kasım ara tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; " Biz ilk önce olağan durumu dikkate alırız, sonrasında hatırlarsanız senaryolar içerisinde salgının seyrine bağlı olarak ara tatillerin eğitim için kullanılıp kullanılmayacağı, ya da hafta sonları eğitim olup olmayacağı ucu açık bir senaryodan söz etmiştik." şeklinde açıklamada bulundu.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR