Meclis onayından geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan: Emekliye ek ödeme!

Meclis onayından geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan: Emekliye ek ödeme!

Meclis onayından geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan: Emekliye ek ödeme!
Yayın Tarihi: 27.06.2023 22:08:00

TBMM'den onay alarak duyurulan yeni destek paketiyle birlikte 14 milyon 100 bin emekliye özel ek ödemeler yapılacağı açıklandı. Emekli maaşı alan bireyler, bankalar aracılığıyla bu destekten faydalanabilecekler.

Emekli maaşı alan kişilerin başvuru yapabileceği bu destek paketinde, banka şartlarına uygun olanlar devlet desteğiyle ödeme alabilecekler. Nakit ihtiyaçlarına göre şekillenen bu kampanyalar, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi bankalar üzerinden sunulmaktadır. Başvurunuzu yaptıktan sonra, ödemeler bu bankaların IBAN numarasıyla hesabınıza aktarılacaktır.

Her emekli maaşı müşterisi, kamu bankaları üzerinden sunulan bu kredilere kolayca başvurabilir. Ziraat Bankası ve diğer kamu bankaları aracılığıyla başvuru yapanlar, banka müşterisi olmaları durumunda kredi notu kontrolü olmaksızın hızlı bir şekilde ödeme alabilirler. Nakit kredi talebinde bulunacak emekliler, bu bankalar üzerinden aldıkları emekli maaşlarına göre işlem yapacaklardır. Başvurunuzu banka şubeleri aracılığıyla yapacak olan emekliler, 5 dakika içinde sonuç alacak ve kredi hesaplarına yatırılacaktır.

Emekli maaşlarına dayalı olarak 10.000 TL ile 50.000 TL arasında değişen tutarlarda ve 36 aya varan vadelere sahip bu kredilerden, banka müşterisi olan kişiler başvuru yaptıktan hemen sonra kredi notu ve kredi siciline göre değerlendirme yapacaklardır. Banka müşterileri, mevcut limitlerini öğrenmek için bankaya gitmeden önce de online platformlardan işlem yapabileceklerdir. Kredi notu ve kredi sicili uygun olan herkes, başvurusunu yaptıktan sonra kredi onayı alacak ve ayrıca bankalardaki borçlarını kapatmak isteyenler, kredi notlarına bağlı olarak bu borç kapatma kredilerinden de faydalanabileceklerdir.

Bu ek ödeme duyurusu, emeklilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmayı hedeflemektedir. Emekli bireylerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve ekonomik açıdan rahat bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla sunulan bu destekler, bankalar aracılığıyla kolayca ulaşılabilir hale getirilmiştir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR