Meclisten geçti: Emekliye kira yardımı başlıyor! 7500 TL ödemeleri her emekli kimlik numarası ile alacak!

Meclisten geçti: Emekliye kira yardımı başlıyor! 7500 TL ödemeleri her emekli kimlik numarası ile alacak!

Meclisten geçti: Emekliye kira yardımı başlıyor! 7500 TL ödemeleri her emekli kimlik numarası ile alacak!
Yayın Tarihi: 13.07.2023 22:04:00

Memurlara verilecek kira zammı haberinin ardından emekliler için de benzer bir çalışmanın başlatılması bekleniyor. Emeklilere de kira yardımı sağlanması amacıyla bir kanun teklifi Meclis'e sunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan iki teklif aracılığıyla, birincisinde memurlara, ikincisinde ise emeklilere kira yardımı yapılması talep ediliyor.

Emeklilere Kira Yardımı Başvurusu 2023'te

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde, ev sahibi olmayan emeklilere 7500 TL kira yardımı yapılması öneriliyor.

Teklifin özeti şu şekildedir:

Ülkemizde yaşadığımız ekonomik kriz, emekli vatandaşlarımızın da etkilendiği toplumsal gruplardan biridir. Şu anda ülkemizde 16 milyona yakın emekli vatandaşımız bulunmaktadır. Emekli vatandaşlarımız, ekonomik sorunlar nedeniyle sağlıklı beslenme ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta her geçen gün daha fazla zorlanmaktadır. Emekli maaşlarındaki zam oranının enflasyon karşısında değersizleşmesi, emekli vatandaşlarımızın maddi anlamda zorlu bir süreçten geçmelerine ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanmalarına neden olmaktadır. Bu durum, emekli vatandaşlarımızın geçim kaygısı yaşamalarına ve sağlık sorunlarının artmasına yol açmaktadır. Türk-İş tarafından yapılan açıklamalara göre, bu yılın Mayıs ayında açlık sınırının 10.362 TL, yoksulluk sınırının ise 33.732 TL olduğu belirtilmiştir. Emekli vatandaşlarımızın enflasyona karşı korunduğu ifade edilmekte, ancak yapılan zam miktarının bu söylemle çeliştiği görülmektedir.

Yaşlı yoksulluğunun ülke nüfusunda artış göstermesi, emekli vatandaşlarımızın ekonomik krizden en çok etkilenen gruplardan olduğunu göstermektedir. Yaşlı yoksulluğunun önlenmesi için çeşitli sosyal politikalar oluşturulmalı ve bu durumun temelindeki etmenler belirlenerek düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca, ülkemizde her geçen gün artan konut kira fiyatları, konut sahibi olmayan emeklilerin yaşamsal sorunlarını daha da artırmaktadır. Emekli vatandaşlarımızın bu olumsuz durumu göz önünde bulundurularak, ev sahibi olmayan emekli vatandaşlara kanun ve ilgili mevzuat gereği gelir ve aylık ödemesi yapılan emeklilere, asgari ücretin üçte ikisi oranında kira yardımı yapılması önemli bir destek olacaktır. Memurlara verilecek kira zammı haberinin ardından emekliler için benzer bir çalışmanın başlatılması bekleniyor. Kanun teklifiyle emeklilere kira yardımı yapılması talep edilmektedir. Bu düzenleme, emekli vatandaşların yaşadıkları ekonomik sıkıntılara bir çözüm olarak görülmektedir. Ancak kanun teklifinin kabul edilmesi ve yasalaşması için süreç devam etmektedir. Resmi açıklamalar ve güncel gelişmeler takip edilerek kesin bilgilere ulaşmak önemlidir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR