Memur Maaşı Zamları Belli Oldu! Yüzde 50 Zam Onaylandı!

Memur Maaşı Zamları Belli Oldu! Yüzde 50 Zam Onaylandı!

Memur Maaşı Zamları Belli Oldu! Yüzde 50 Zam Onaylandı!
Yayın Tarihi: 19.09.2023 18:08:00

Emekli maaşlarında olası bir artışın yaklaştığı haberleri, milyonlarca emekli ve memurun dikkatini çekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1 Ekim tarihinde açılacak olmasıyla birlikte emekli, memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranları merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konudaki sinyalleri şimdiden vererek, artış oranları hakkında bilgi verdi.

Bakan Işıkhan, Ankara'da yaptığı açıklamada, TRT Haber'e göre memur ve memur emeklileri için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını ifade etti. Ayrıca, en düşük devlet memuru maaşının 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacağını belirtti.

Emekli maaşlarıyla ilgili de konuşan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ve sonuçlandığında Cumhurbaşkanına sunulacağını açıkladı. Işıkhan, iktidarları boyunca emeklileri, işçileri ve memurları enflasyona ezdirmeyeceklerini vurgulayarak, gelecekte de aynı anlayışla devam edeceklerini sözlerine ekledi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR