Memur toplu sözleşme görüşmeleri başladı Memur ve Memur emeklisi zam oranları belli oldu mu?

Memurlar için toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibariyle başladı. Görüşmelerde yol katediliyor. Memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren görüşmelerde, 2020-2021 yıllarına dair memurların mali hakları belirlenecek. Zam oranları konuşulmaya başlandı. Yeni yılda memur ne kadar zam alacak?

Memur toplu sözleşme görüşmeleri başladı Memur ve Memur emeklisi zam oranları belli oldu mu?
Yayın Tarihi: 1.08.2019 18:46:00

2019 yılı Toplu sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos Perşembe günü itibariyle başladı. Memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren görüşmeler, gerginlikle başlasa da an itibariyle memur sendikaları ve hükümet masada müzakerelere başladı. 2020-2021 yılları memur mali haklarının belli olacağı toplu sözleşmede memur ve memur emeklisi maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur zammı belli oldu mu? Soruları soruluyor.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yol haritası belli oldu. Buna göre, 2-5 Ağustos tarihleri arasında yetkili memur sendikalarının talepleri incelemeye alınacak. Ardından 7-8 Ağustos tarihlerinde kamu personellerinin geneline yönelik teklifler müzakereye alınacak. Kurban Bayramı'na rastlayan 10-14 Ağustos tarihlerinde görüşmelere ara verilecek. 

2019 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ ZAM BELLİ OLDU MU?


Memur ve memur emeklilerine 2019, 2020 ve 2021 yıllarında mali haklarına yönelik, maaş zamları da toplu sözleşme görüşmelerinde masada olacak. Hükümetin zam teklifini, 16 Ağustos 2019 tarihinde açıklayacağı öğrenildi. Görüşmeler 20 Ağustos'ta nihayete erecek ve ya toplu sözleşme anlaşması ya da uzlaşmazlık tutanağı imzalanarak bitecek. 

2019 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklisi sendikaları, hükümetten enflasyona yenik düşmeyen bir zam oranı beklerken, hükümet daha düş bir zam oranında diretiyor. İlerleyen günlerde zam oranlarıyla ilgili detaylı bilgiler ortaya çıkacak.

MEMURLAR NE KADAR İSTİYOR? ZAM ORANLARI 

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamında yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen ise taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 zam ve her iki yıl için yüzde 3 refah payının yanında, memurlara da bayram ikramiyesi ödenmesini talep ediyor. Bakalım hükümetin teklifi ne olacak? 16 Ağustos'ta hükümet ilk zam teklifini verecek.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR